Afrika'da en çok insan ölümüne sebep olan memeli hangisidir?

En Çok Ölüme Sebep olan 12 Hayvan

Ama, gel gör ki hayvanlar bazen bizleri pek sevmeyebiliyor. Her yıl milyonlarca insan hayvanlar tarafından veya onlara bağlı sebeplerden hayatlarını kaybediyor. Peki, en çok insan öldüren hayvanlar hangileri. Liste aşağıdaki gibi:

Cevap: Su Aygırı

12. DENİZANASI

Avustralya kıyılarında görülen Box Denizanası adlı tür yazın denize girenlerin korkulu rüyası. Çok zehirli bir hayvan olan bu denizanasının dokunaçları deriye temas ettiğinde zehir çabucak vücuda yayılır. Yılda ortalama 100-150 insanın ölümüne sebep olmaktadır.

11. ARI

Arılar da ortalama yılda 300-400 kişinin ölümüne sebep olmaktadırlar. Alerji nedeniyle ölenlerin yanısıra birçok arının aynı anda sokmasıyla yaşanmış ölümler mevcıuttur. özellikle Afrika'da.

10. BUFALO

Afrika'da yaşayan Cape Bufalosu da çok can alan hayvanlardan. Yılda ortalama 500 kişiyi öldürüyor. Bunu da sivri boynuzlar ve iri cüssesini kullanarak yapıyor. Aslan, timsah tanımayan bu hayvanı rahatsız etmek pek akıl karı değil.

9. ASLAN

Ormanlar kralı aslan da insanları pek sevmeyen hayvanlardan. Yılda ortalama 200-250 kişinin ölümüne sebep olduğu biliniyor. Eğer Afrika taraflarındaysanız aslanlarla pek haşır neşir olmamak da fayda var. Ne yapacakları belli olmaz.

8. FİL

Dünyanın en büyük kara memelisi de yılda ortalama 600-700 kişinin ölümüne sebep oluyor. Özellikle sirklerde bakıcılarını öldürüyorlar. Tv haberlerinde de çıldıran fillere bazen denk geliyoruz. Fil en son sinirlendirmek isteyeceğiniz hayvanlar listesinde ilk sırada geliyor.

7. KÖPEKBALIĞI

Denizlerin soğukkanlı katilinin de listede yer almaması tuhaf olurdu. Köpekbalıkları da insan öldürmekten çok kaçınmayan hayvanlardan. Özellikle okyanusa kıyısı olan ülkelerde tatilcilerin baş belaları.

6. AKREP

Akreplerin öldürdüğü insan sayısı yılda ortalama 5000. Özellikle kırsal bölgelerde bu oran daha fazla. Zehri direkt olarak sinir ve solunum sistemini etkiler.

5. TİMSAH

En kötü ölüm şekli belki de timsahlardan gelmektedir. belgesellerde izlediğiniz sahneleri bir insanın başına gelirken görmek mümkündür. Yılda ortalama 2000-2500 civarı ölüme sebep olmaktadırlar.

4. YILAN

Katillerin en çalışkanlarından. Yılda 300.00'den fazla ölüme sebep olurlar. Bir sürü zehirli türü ormanlık alanlarda ve tropik bölgelerde, özellikle Afrika ve Asya'da çok can almışlardır.

3. SU AYGIRI

Sinirlendirilmemesi gereken başka bir memeli. Sinirlenince en az fil kadar tehlikeli olabiliyor. Her yıl ortalama 200 kişi su aygırı saldırından dolayı can veriyor.

2. DAĞ FARESİ

Boyuna, tipine aldırmayın. Çok tehlikeli bir hayvan. Öksürüğüyle insanlara veba bulaştırabiliyor. Bu da sivrisinek kadar olmasa da tehlikeli yapıyor kendisini. Uzak durulması, görünce selam verilmemesi, ters yöne devam edilmesi gereken bir mahluk.

1. SİVRİSİNEK

Katillerin en serisi ve acımasızı. Yılda birkaç milyon can alıyor. Birçok bulaşıcı ve tehlikeli hastalığı oradan buradan toplayıp insan vücuduna zerk edebiliyor. En çok dikkat edilmesi gereken hayvanların başında yer alıyor.