Afşin ilçesinde bulunan ve UNESCO’ya aday olan Eshabı Kehf külliyesi için Eshabı Kehf'te resim sergisi açıldı. 3 Temmuz 2015 de UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 Yeni Miras Alanı kaydı onaylanarak sıralamaya giren Eshabı Kehf için tanıtım çalışması başladı. 
Sergi açılışına,Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Milletvekili İlker Çitil, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Afşin Meslek Yüksek Okulu Müdürü ve daire amirleri ve Afşin Eshab-ı Kehf gönül elçileri katıldı.

Eshabı Kehf'te bulunan Osmanlı kervansarayın içerisinde açılışı yapılan resim sergisinde UNESCO'ya aday 12 asil liste, 32 aday liste ve 12 somut resim olmak üzere 87 eser sergilendi. TÜTAP Türkiye Tanıtma Platformu tarafından Türkiye’de ilk kez yapılan UNESCO dünya mirası listesinde yer alan 87 resmin sergilendiği serginin sürekli kalacağı belirtildi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, UNESCO listesine Eshabı Kehf’in de alındığını hatırlattı. Bundan gurur duyduklarını vurgulayan Güven, şunları kaydetti: Almanya’nın ev sahipliğinde Bonn’da devam eden 39. Dünya Miras Komitesi’nin Dünya Miras Listesi'ne kayıt için ön koşul olan ulusal envanter listesi olarak bilinen Geçici Liste’nin gündemin 39COM.8A maddesinin görüşüldüğü 3 Temmuz 2015 tarihli sabah oturumunda, Türkiye’den 10 alanın Geçici Liste'ye kabulünü onayladı.Türkiye tarafından 13 Nisan 2015 tarihinde güncellenen Geçici Liste’ye 10 yeni alanın kaydının onaylanmasıyla Türkiye’nin Geçici Liste'deki alanları 52’den 62’ye yükseldi. Kabuledilen yeni alanlar ise şöyle; Akdamar Kilisesi (Van), Antik Aspendos Kenti Tiyatrosu ve Su Kemerleri (Antalya), Eshab-ı Kehf Külliyesi (İslami-Osmanlı Sosyal Kompleksi) (Kahramanmaraş), Mudurnu Tarihi Lonca Kasabası (Bolu), Harşena Dağı ve Pontus Kralları Kaya Mezarları (Amasya), Dağlık Frigya (Eskişehir, Kütahya, Afyon), Stratonikeia Antik Kenti (Muğla), Uzunköprü (Edirne), İsmail Fakirullah Türbesi ve Işık Kırılma Mekanizması (Siirt), Yıldız Sarayı Kompleksi (İstanbul)."

Sergi açılışı ardından yaklaşık 500 kişiye iftar yemeği de verildi.