Programa İlahiyatçı Yazar Davut Özdemir ve İslam Dünyası Akademisyenler ve Yazarlar Birliği Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı konuşmacı olarak katılırken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Yavuz, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arif Özsağır, Üniversite Hastanesi Müdürü Yemliha Yanar, Gaziantep Servisciler Odası Başkanı İsmet Özcan, Milli Eğitim Müfettişi Ömer Zop ve çok sayıda öğrenci ve davetli de dinleyici olarak katıldı. 

Toplantı Kehf suresinden okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını Afşinder Başkanı Ahmet Ardıç gerçekleştirdi. Konuşmasına programın amaç ve hedeflerini anlatarak başladı. Kehf suresinden günümüz gençliğinin alacakları çok derslerin olduğunu vurgulayan Ardıç, istiklal ve istikbalinin bozulması için uğraşan dış güçlere karşılık, Eshab-ı Kehf gençliği gibi hakkı haykıracak gençlere ihtiyacımız var, dedi. 

Afşinder Başkanı Ardıç, konuşmasının sonuna doğru Eshab-ı Kehf kıssasını anlattı. İstanbul’dan gelen dernek üyesi öğrenci gençler temsili Roma dönemine ait kıyafetler ile kendilerini tanıtıp, sarayda geçen Kral Dakyanusa secde etmeme ve hakkı haykırma hadisesi, şehirden dağa kaçış, çobana rastgelme ve arada geçen diyalog, mağarada Rabbe yalvarış ve uykuya dalma hadiselerini canlandırdılar. Sonra Afşin Eshab-ı Kehf’i tanıtan sinevizyon gösterimi yapıldı.
Konuşmacılardan İlahiyatçı yazar Davut Özdemir, bana davet geldiğinde projeden ve Eshab-ı Kehf, zulme karşı direnişin sembolüdür ile Bu Bir Direniş ve Diriliş Hikâyesidir, sloganlarından çok etkilendiğini dile getirerek sözlerine başladı. Kehf suresinin bizlere ne anlattığı, burdan alınacak dersler nelerdir ve o günün gençleri ile bugünün gençlerinin mukayesesinden bahsetti.

AYBİR Başkanı Prof. Dr. Yusuf Balcı ise konuşmasına benim akademik hayatımda en fazla önem verdiğim şey dava adamı yetiştirmektir. Ne iş yaparsan yap ama en iyisini yapmaya çalış. Bu davet bana geldiğinde benimde dikkatimi çeken bu oldu. Gençler günümüzde en fazla ihmal edilen bir durum. Dernek Başkanı ve Yönetimini kutluyorum, güzel bir proje üretmişler. Günümüz gençliğinin en önemli sorunu kimlik sorunudur. Kendisine hedef koyamayan, ideali olmayan, dava sahibi olmayan bir gençlik yetişiyor. Eshab-ı Kehf, mağara arkadaşlarına baktığımızda bütün rahatlarından vazgeçip, davası uğruna her türlü fedakârlığı yaptıkları için bugün bu kutsallığa sahipler, onları örnek almalıyız, dedi.   

Konuşmacılara günün anısına Plaket ve Mealli Kur’an-ı Kerim hediye edilirken, Program sonunda tüm katılımcılara MADO tarafından ikram edilen dondurma ve fıstık ezmesi ikram edildi.