Konu hakkında açıklama yapan dernek başkanı Ahmet Ardıç, tüm üyelerimizin hicri yılbaşını kutluyorum. İnşaallah hayırlara vesile olur. Ülke olarak zor günler geçirdik, şehitlerimiz ve gazilerimiz çok oldu. Derneğimizin yeni faaliyet dönemine kendi özümüzü, benliğimizi, milli birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek ve muhabbetimizi artırmak adına böyle bir gece düzenledik. Nerde bir türkü söyleyen varsa onun yanına oturun, türkünün söylendiği yerde kötülük yoktur, diyor ünlü aşığımız Neşet Ertaş. Sanatçılarımıza ölmeden önce sahiplenmeliyiz. Söz yazmak, beste yapmak kolay değil. Bu mekânlar fedakâr insanların, hesbi çalışan insanların bir araya geldiği yerler. Şimdi bir birimize sarılma, muhabbeti artırma vakti. Aşık ve ozanlarımıza bizleri kırmayıp geldikleri, dernek üyelerimize de vakit ayırdıkları için teşekkür ediyorum, dedi.

Program, söz yazarı ve bestekâr Ozan Arı’nın İstanbul, Kahramanmaraş ve Afşin için yazıp bestelediği kendine ait türküleri okuması ile başladı. Yaşar Gören ise Asrın Ozanı Âşık Mahzuni Şerif’ten bir birinden güzel türküler seslendirdi. Daha sonra birçok ses yarışmasında derecesi olan ses sanatçısı Atanur Karakaş sahneye çıktı ve yöremize ait türküleri seslendirdi. 

Son olarak sahneye Kültür Bakanlığı sanatçısı, Yöremizin ve Orta Anadolu’nun güçlü sesi Âşık Gulfani geldi. Kendi yazıp bestelediği birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği âşıklarımızın birçok parçası hep beraber söylendi.

Türkü Gecesi bir nevi Sıra gecesi havasında derneğin şark köşesinde misafirlere çiğ köfte hazırlandı. Program sonunda katılımcılara çiğ köfte ve tatlı ikram edildi.

Program ozan ve aşıklara günün anısına plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çektirilerek son buldu.