Kocaeli’de düzenlenecek 8’inci Kitap Fuarı’nın tanıtım etkinlikleri kapsamında İzmit’in en işlek caddesi Yürüyüş Yolu’ndaki asırlık çınar ağaçlarına asılan 5 bin kitap, vatandaşlar tarafından dakikalar içerisinde toplandı.
Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, 14-22 Mayıs tarihinde 8’inci kez kapılarını kitapseverlere açacak. Fuarın tanıtım etkinlikleri kapsamında İzmit ilçesinin en işlek caddesi olan Yürüyüş Yolu üzerindeki tarihi çınarlara 5 bin kitap asıldı. Ağaçlara asılan kitapların ücretsiz olarak dağıtıldığı etkinlik için vatandaşlar sabah erken saatlerde Yürüyüş Yolu’nda toplandı. Ağaçlara asılan 5 bin kitap, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da alana gelmesinin ardından, vatandaşlar tarafından birkaç dakika içinde toplandı.
YÜKSEK DALLARA ASILAN KİTAPLARA ULAŞMAK KOLAY OLMADI
İzmit Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen etkinlikte yüksek dallara asılan kitapları almak için ise vatandaşların ilginç yöntemlere başvurması renkli görüntüler oluşturdu. Etkinlikte vatandaşlarla kitap toplayarak tüm Kocaeli halkını 14-22 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek 8. Kocaeli Kitap Fuarı’na davet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, "Çok mutluyum. Kitap fuarımıza olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu çok güzel bir işaret. Güzel bir belirti. Gençlerimizin, insanımızın okumaya, kitaba verdiği değer geleceğimizin daha parlak olacağı umudunu bize büyük ölçüde veriyor. Kitapsız kalkınma mümkün değildir. Okumadan, kitaba değer vermeden bir medeniyet kurmamız, kalkınmamız, gelişmemiz mümkün değildir. Onun için kitaba değer vereceğiz" dedi.
"HER DÜŞÜNCEYE YER VERECEĞİZ"
8’inci kitap fuarında her renk, her düşünceye yer vereceklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "İnsanlar gelsin. Her renkten, her düşünceden insanımız istediği kitabı burada bulsun. Yazarlarıyla buluşsun, yazarlarıyla söyleşide buluşsun. Her gün yazarlarımızın söyleşileri var. Sempozyumlar var. Kocaeli Kitap Fuarımız, Türkiye’nin en önemli kitap fuarı haline geldi. İnşallah 14 Mayıs Cumartesi günü hep birlikte, halkımızla birlikte, gençlerimizle birlikte kitap fuarımızı açacağız. Kocaelimiz’e, ülkemize, gençlerimize, kitap severlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Herkesi kitap fuarımıza davet ediyorum. Şu anda arkadaşlarımızın çınar ağaçlarına astığı kitap sayısı bugün 5 bin adet. Bu bir sembol. Çınar ağacı çiçek bile açmaz ama kitap açabiliyor. İnsanların ilgisini çekmek için yaptığımız bir iş. İzmit’in en yoğun caddesi olan Yürüyüş Yolumuzda insanların dikkati çekiliyor ve kitaba önem vermemiz gerektiğini burada bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.
"ÇOK ETKİLEYİCİ BİR ÇALIŞMA"
Ağaçlara asılan kitaplardan birinin yazarı olan Mevlüt Soysal ise, "Kitap Fuarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından sekizinci kez düzenleniyor. Bu 8 yıllık süreci bir okur olarak çok yakından takip ettim. Fuarların tamamında çok uzun süre katıldım. Söyleşilere katıldım, kitap aldım. Tabi ilk yıllarda ’Acaba tutar mı? Yayınevleri ilgi gösterir mi?’ dediğimiz fuar, bugün artık yayınevleri için çok özel, fuara göre kendilerini organize ettikleri bir etkinliğe dönüştü. Bu yüzden Kocaeli’de yaşayan birisi olarak mutluyuz ve gururluyuz. Fuarın bu denli ilgi çekici olması, sadece Kocaeli değil çevre illerden hatta daha uzak illerden katılımcı alması bizi çok mutlu ediyor. Bunun yanı sıra bu fuara ’Tek Tanığım Gökyüzü’ isimli kitabımla da katılacağım ben. Hem yazar olarak hem de okur olarak bu fuarda olmak çok ayrı bir mutluluk. Ağaçlardan kitap toplanması, özellikle de sabah saat 07.00’de ağaçlardan kitap toplanması çok güzel bir olay. Sabahın erken saatlerinde insanların bu organizasyonun tanıtımına gelmesi çok güzel. Bu projeyi düşünenin kim olduğunu da merak ediyorum. Çünkü çok etkileyici bir çalışma. İlgi gösteren tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Öte yandan 14-22 Mayıs tarihinde kapılarını açacak olan 8. Kocaeli Kitap Fuarı 270 yazar, 48 sahaf, 60 STK ve 380 yayınevinin katılımıyla 500’ün üzerinde söyleşi, panel ve imza etkinliğini kitapseverlerle buluşacak.