Dünyada At Bakanlığı’nın bulunduğu tek ülke Türkmenistan’da, “uluslararası en güzel at yarışması” düzenlendi. Birinci olan atın sahibine kupa ve son model lüks araba hediye edildi. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, Çanakkale törenlerine katılmak üzere gideceği Türkiye ziyareti öncesinde sabahın erken saatlerinde At Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinliklere katıldı. 10 cins atın katıldığı yarışmada, Türkmen atları güzellik, renk, boy ve yürüyüş gibi dallarda yarıştı. Birbirinden güzel atların geçişi hipodromda toplanan vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Başkent Aşkabat’taki Devlet Başkanlığı Atçılık Kompleksi'nde At Bayramı etkinlikleri kapsamında, “Uluslararası Ahal-Teke Atları Güzellik Yarışması” düzenlendi. Törene, Berdimuhamedov ile bakanlar, diplomatik misyon şefleri, vatandaşlar ve 50’ye yakın ülkeden gelen atçılık dernek ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Ülkenin 5 vilayetinden gelen yaşlılar, Türkmen lidere at hediye ettiler. Bu gösterinin ardından Ahal-Teke atları güzellik yarışmasına geçildi.
10 cins atın katıldığı yarışmada, Türkmen atları güzellik, renk, boy ve yürüyüş gibi dallarda yarıştı. Yerli ve yabancı jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında Bitaraplık (Tarafsızlık) adlı Ahal Teke atı ‘en güzel at’ seçildi. Atın sahibi Baymurat Hocaliyev'e son model lüks araba ve kupa hediye edildi. Ayrıca, bu etkinlik kapsamında usta jokeylerin katılımıyla at yarışı düzenlendi. Yarışta birinci, ikinci ve üçüncü olan jokeylere araba hediye edildi.

At Bayramı, dünyada At Bakanlığı bulunan tek ülke olan Türkmenistan’da 1992 yılından beri kutlanıyor. Türkmen “Ahal-Teke atları” güzellikleri ve kısa mesafeli yarışlardaki hızlarıyla biliniyor.