Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı Kahramanmaraş'ta düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Meydanındaki törende Atatürk anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KMESOB) Başkanı Ahmet Kuybu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret ederek "kaftan" giydirdi. Kuybu, geleneğin yüz yıllardır devam ettiğini anımsattı.

Belediye Başkanı Poyraz ise Ahilik geleneğinin önem taşıdığını kaydetti.

Ahi Evran tarafından kurulan dayanışma geleneğinin Selçuklu ve Osmanlılardan beri devam ederek günümüze kadar geldiğini hatırlatan Poyraz, "Halkımızın sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda yetişmelerini sağlayan bir gelenek olması bakımından çok önemli bir yer tutmaktadır. Tüm esnaflarımızın Ahilik Haftasını kutluyor, sağlık, mutluluk, huzur dolu bereketli günler diliyorum" dedi.

- Yılın Ahisi

Kutlamalar tarihi Taşhan'da devam etti.

KMESOB Başkanı Kuybu, törende yaptığı konuşmada, Ahiliğin gelişen Türkiye'nin ölümsüz bir ışık kaynağı olduğunu söyledi.

Günümüze kadar gelen Ahiliğin bundan sonra da nesilden nesile devam edeceğini vurgulayan Kuybu, şunları kaydetti:

"Ahilik, sadece esnaf ve sanatkarların geçmişten gelen bir gurur kaynağı olarak değil, aynı zamanda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan ülkemizin ölümsüz bir ışık kaynağı olarak da görülmektedir. Osmanlı İmparatorluğu'nun dünyanın en büyük güçlerinden biri olmasına ve 724 yıl devam etmesine Ahilik sağlam bir zemin oluşturmuştur. Bugün de aynı anlayış ve felsefe görülürse, aynı geçerliliğini sağlayacaktır. Ahilik sisteminde işyeri sanatın ve ahlakın öğretildiği bir okuldur."

Törende Yılın Ahisi seçilen Şakir Kar'a "Ahilik Kaftanı" giydirildi.