'Nazlı Ilıcak'la Pazar Gezmesi' programına konuk olan Klasik Türk ve tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan, emniyet amiri olan babasının haram lokma yemediği için her sene bir yere sürüldüğünü anlattı.

Nazlı Ilıcak'ın Kanal D'de sunduğu 'Nazlı Ilıcak'la Pazar Gezmesi' programının bu haftaki konuğu Klasik Türk ve tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan oldu. Evinin başköşesinde Kâbe örtüsü olduğunu söyleyen Ahmet Özhan, "Duvarımızdaki Kabe örtüsü evimizin manevi olarak en değerli parçası. Bir dostum hediye etti. Bir yıl boyunca dünyadaki bütün Müslümanların beyinleri ve gönülleri ile yöneldiği Kabe'nin örtüsü. Nice feyizler, frekanslar var. Biz de baktıkça onlardan feyizlenmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

29 yaşında hacı olan Ahmet Özhan, girdiği içkili ortamlarda kendisine duyulan saygıyı şu şekilde anlattı, “Maksim gazinosundaydım. Şarkı söylerken sahnenin önüne doğru yürüdüğüm zaman seyirciler içki kadehlerini aldılar saksının arkasına doğru sakladılar. Sonra bana bakarak 'Hacı abi bize de dua et' dediler.”

Emniyet amiri olan babasının haram lokma yedirmediği için Urfa'dan Hakkâri’ye sürüldüğünü söyleyen Ahmet Özhan'ın, kendisi 10 aylıkken babasının sürüldüğünü belirtti. Özhan, o günleri şöyle anlattı: “Babamın hatası bize haram lokma yedirmemek. O dönemlerde oralarda kaçakçılığın yoğun olduğu dönemler 50'li yıllar. Babam böyle her şeye müdahale ettiği için üstleri 'Sen bırak karışma.' dedikleri için babam her sene bir yere sürülürmüş. Biz de onunla birlikte sürülürmüşüz. Ben Urfa'dan Hakkâri’ye katır sırtında Zap suyu kenarında gitmişim.”