İskenderun ilçesinde küçük yaşlarda başladığı ahşap oymacılığı mesleğini 46 yıldır sürdüren Behzat Böke (54), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e protokol masası yapmasının yanı sıra Azerbaycan başkanlık sarayının dekorasyonuna da imzasını attı.

İlkokul yıllarında merakla ahşap oymacılığına başlayan ve o günden bu yana elinden aletlerini düşürmeyen Böke, yaptığı çalışmalarla adından söz ettirirken ünü zaman içerisinde sınırları aştı.

İlçedeki sanat atölyesinde çalışmalarını sürdüren Böke, AA muhabirine yaptığı açıklamada ahşabı şekillendirmekten zevk aldığını söyledi. Merakla 8 yaşında çırak olarak başladığı işini çok sevdiğini ifade eden Böke, bugüne kadar Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e protokol masası yapmasının yanı sıra Azerbaycan başkanlık sarayının dekorasyonuna da imzasını attığını kaydetti.

Ceviz, ıhlamur, gürgen, meşe, kestane gibi ağaçları kütük olarak satın alıp yeniden can verdiğini vurgulayan Böke, bugüne kadar sayısız sergiye katıldığını söyledi.

Yaptığı çalışmaların yurt içi ve yurt dışından çok fazla talep gördüğünü anlatan Böke, "Çalışmalarım arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e protokol masası, Azerbaycan başkanlık sarayının tavan dekorları da var. Ayrıca Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ağaç oymadan portresini çalıştım. Bunların yanı sıra ABD'ye de birtakım çalışmalarım oldu" dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş oymacılığı yaşatmanın gururunu taşıdığını belirten Böke, atölyesinde de bu işi başta engelliler olmak üzere isteyenlere öğretmeye çalıştığını vurguladı.

Böke, ayrıca 1992 yılında İngiltere Kraliyet Sarayı'nın yandığında dekorlarını yapması için kırmızı mühürlü mektup aldığını, o günün şartları doğrultusunda bu ülkeye gidemediğini de sözlerine ekledi.