Doğa fotoğrafçısı Arif Avize, dört mevsim doğada çektiği çiçek fotoğraflarıyla aile sevgisine dikkat çekiyor.

Kentin yetiştirdiği önemli fotoğraf sanatçılarından Avize, yaklaşık 15 yıldır başta Kahramanmaraş olmak üzere Toros Dağları'nın doğal güzelliklerini objektiflerine yansıtıyor. Son dönemde bölgedeki endemik bitkiler üzerine araştırmalar da yapan Avize, çiçeklerin kısa süreli yaşamı bir anlamda makro çekimlerle kayıt altına alıyor.

Farklı bir çalışmayla bitkilerin her anını izleme imkanı bulan Avize, gruplar halinde yaşayan çiçekleri birbiriyle olan ilişkisi nedeniyle aileye benzetiyor. Bu kapsamda "Her aile bir çiçektir" projesini hayata geçiren Avize, dağların kuytu köşelerinde rengarenk açan çiçeklerden oluşan fotoğraf sergisini açmaya hazırlanıyor.

Avize, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Kahramanmaraş'ın yaylalarında coşkuyla açan çiçekleri fotoğrafladığını söyledi.

Çiçeklerin de kendilerine göre bir aile yapısı olduğunu ifade eden Avize, "Bu coğrafyanın naif, mütevekkil, bazen suskun, bazen de coşkulu rengarenk çiçekleri her mevsim bir başka güzel açıyor. Genelde geniş gruplar halinde açan çiçekler duruşlarıyla da bana aileyi anımsatıyor. Onları her görüşümüzde sevgiyle yorumladık. Mutlu anlarına, bazen da bize göre hüzünlü anlarına tanıklık ettik" dedi.

Bu düşünceyle çektiği fotoğraflardan oluşan bir proje hazırladığını anlatan Avize, birlik ve beraberliğin temel taşı olan Türk aile yapısının korunmasına yönelik mesaj vermek istediğini anlattı.

Çiçeklerin duruşuyla bir ailenin yaşam mücadelesi ve gündelik hayatını anlattığını vurgulayan Avize, "Çiçekler; yeni filizleri, bir arada bulunmaları, birbirlerine bağlılıkları ve mevsimlik yaşantılarıyla adeta biz bir aileyiz diyorlar" şeklinde konuştu.

Avize, aile konusunda kendisine ilham kaynağı olan bu bitkilerin aynı zamanda her ailenin bir çiçek olduğunu hatırlattığını söyledi.

"Doğanın sessiz yığınlarının rengarenk sevgilerle donatılmış kocaman bir aile" olduğunu anlatan Avize, "Bir gün sizin de baharda yolunuz düşerse dağlara, orada mutlaka sizin için açan bir çiçek vardır" ifadelerini kullandı.

Avize, "Her aile bir çiçektir" konulu fotoğraf sergisini 5 Mart Çarşamba günü sanatseverlerle buluşturacağını sözlerine ekledi.