Kayseri Özel Yılmaz Akansu İlkokul ve Ortaokul öğrencileri, bir dönem boyunca sosyal kulüplerde kazandıkları sanat yeteneklerini ‘kültür ve sanat gecesinde sergiledi. Öğrencilerin performansları velilerden tam not aldı.

Programın açış konuşmasını Okul Müdürü Erdal Öğülmüş yaptı. Her öğrencinin bir cevher olduğunu dile getiren Öğülmüş, öğrencilerinin yeteneklerini ortaya çıkarmak için kültür sanat eğitimlerine önem verdiklerini söyledi. Evlatların geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın veliler ve okul olarak kendilerinin görevi olduğunu dile getiren Öğülmüş, “Hepimiz biliyoruz ki iyi bir eğitim, evlatlarımıza verebileceğimiz en mükemmel hediyedir. Evlatlarımızın akademik başarıları ve iyi bir insan olarak yetişmesi yanında en temel amaçlarımızdan biri de sosyal bireyler olmasıdır. ‘Yetenek Temelli Eğitim ve Sosyal Okul’ felsefesi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekleştirilen sanat gecesi de bunun bir göstergesidir. Gecede emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Akansu Mehteran Takımının coşkulu marşlarıyla başlayan Kültür Sanat Gecesi çocuk korosu söylediği şarkılarla büyük alkış aldı. 2. ve 3. sınıflardan oluşan okulun minik keman ekibinin ortaya koyduğu canlı performans ve 4. 5. ve 6. sınıflardan oluşan okul keman grubu izleyicilerden tam not aldı. 4. ve 5. sınıflardan oluşan okul tasavvuf korosu ve semazenlerin semazen gösterisi ise programa renk kattı. 6. ve 7. sınıflardan oluşan okul gitar ekibinin gösterileriyle ve 5. ve 6.sınıflardan oluşan bağlama ekibi de velilere unutulmaz anlar yaşattı.