Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, eğitimle ilgili yazdığı 2’nci kitabı olan ’Akif’in Işığında Asım Olmak’ isimli eseri için imza töreni gerçekleştirdi.
Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen imza törenine, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Seyitgazi Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ertuğrul Avcı, sendika başkanları, sivil toplum kuruluşu örgütleri temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bir süre önce ’Eğitimde Mutlak Başarı Yolları’ isimli kitabı yazan Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Avcı, kısa bir süre sonra 2’nci kitabı ’Akif’in Işığında Asım Olmak’ isimli eserini yazdı. İmza töreni öncesi konuşan Avcı, Mehmet Akif sevgisinin nereden ve nasıl geldiğini anlattı. Yazdığı bu 2’nci eğitim kitabının gençlere örnek olmasını dilediğini aktaran Nazmi Avcı, "İlkokul yıllarımda babamla birlikte çalışırken, elimizdeki radyodan Mehmet Akif ile ilgili söyleşiler dinlerdik. Bu söyleşileri dinlerken babam bütün çalışmayı bırakırdı ve derdi ki; ’Oğlum, Akif’i öğren.’ Babam bana Mehmet Akif’in memleket için yaptıklarını anlatırdı. Bu sevgi buradan aşılandı. Daha sonra yüksek lisans hocam Selami Sönmez, bu alanda çalışmamı ve bu bilgileri kitap şeklinde dönüştürmemi söyledi. Ben de yaklaşık 16 yıldır bu çakışmalara devam ederek, zaman zaman İstanbul ve Ankara’daki kütüphanelerde uzun bir çalışmadan sonra böyle bir eseri Türk gençliğine, Akif neslinin yetişmesinde bir yön vermesi için çıkartma kararı aldım. İnşallah bu kitap, gençlerimize yön verir, geleceğini etkiler" dedi.
"NAZMİ HOCAYI HAYRETLE İZLİYORUM"
Daha sonra konuşan Seyitgazi Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Ertuğrul Avcı ise "Nazmi Hocamı hayretle izliyorum. Kısa bir zamanda 2’nci kitabını çıkarttı. Tabii Türk Edebiyatı’mızın önemli şairlerinden Mehmet Akif’in kitapta konu edilmesi de eğitim açısından çok önemli diye düşünüyorum. Aynı zamanda ilçede bu yoğun temposunun içinde bu kitapları nasıl yazıyor? Bunu da gerçekten hayretle izliyorum. Ama kendisi de hikayede anlattığı gibi yılların öncesinde etkilenmiş olduğu bir takım şeylerden Mehmet Akif konusunu işlemesi güzel olmuş. İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak ilçemizde Nazmi Hoca’nın olması da bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. İnşallah kütüphanelerimizde Mehmet Akif ile ilgili yeni bir kitap daha olacak dedi" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.