Konya'nın Akşehir ilçesinde birincisi düzenlenen Akşehir Kitap Fuarı kapsamında Nasrettin Hoca Meydanında bulunan ağaçlar çiçek yerine kitap açtı. Kitaplar öğrenciler tarafından toplandı.

Temsili Nasrettin Hoca'nın halkı kitap fuarına davet etmesiyle başlayan fuar açılışı, protokol konuşmaları ve halkoyunu gösterileriyle devam etti. Temsili Nasrettin Hocanın da hazır bulunduğu kitap fuarı açılışında meydanda bulunan ağaç dallarına asılan kitaplar öğrenciler tarafından toplandı. Öğrenciler kitapları almak için birbiriyle yarışırken kitaplara ulaşamayan öğrencilere protokol üyeleri yardımcı oldu. Nasrettin Hoca Konağında açılan kitap fuarının kurdelesinin Yazar Sinan Yağmur, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya ve protokol üyeleri birlikte kesti. Katılımcılar yayınevi stantlarını ziyaret ederek kitapları inceledi. Öğrenciler ise yazarlarla sohbet ederken yayın evi yetkilerinden yayıncılık hakkında bilgi aldı. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yoğunluktan dolayı katılımcılara teşekkür ederken Akşehir’de ilk defa yapılan kitap fuarının amacı hakkında bilgi verdi. Genç neslin kitap ve okuma ile ilgili teşvike ihtiyacı olduğunu vurgulayan Akkaya, "Yazarlarımızla direk iletişim kuran gençlerimiz bu konuda teşvik edilmiş olmaktadır. Umarım güzellikler vesile olur." şeklinde konuştu.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, yıllar boyu bir kültür merkezi olan Akşehir’e kültürel bir hareketlilik kazandırmanın gerekliliğine vurgu yaptı. Son zamanlarda yapılan bu tür programlarla bu hareketliliğin sağlanmaya çalışıldığını söyledi.