Nasrettin Hoca, Tarihi Akşehir Evleri, Selçuklu eserleri gibi birçok kültür mirasına sahip olan Konya’nın Akşehir ilçesinde, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi öncülüğünde yeni bir turizm atağı başlatıldı.

‘Akşehir’in Yüzü Turizmle Gülüyor’ projesi kapsamında ilçede yapılan toplantılara son olarak turizm acenteleri ve işletme sahipleri katıldı. Kahvaltı ile başlayan programda karşılık görüş alışverişi yapıldı. Proje sorumlusu Yard. Doç. Dr. Metin Çelik, "Akşehir'in Yüzü Turizmle Gülüyor" projesinin gelişim süreci ile ilgili bilgi verdi. Proje ile Akşehir'in turizm değerlerinin ürünler haline dönüştürüldüğünü aktaran Çelik, ‘’ Artık turizm amaçlı Akşehir'e gelecek gerek seyahat acentelerin gerekse nihai turistler için yol haritaları mevcut. Kültür sevenler için 2 günlük kültür programı, doğa sevenler için 2 günlük tavsiye edilen tur programları oluşturuldu’’ ifadelerini kullandı. Akşehir hakkında bilgi alan turizmciler, ilçenin turistik yerlerini gezerek Nasrettin Hoca Türbesi, Nasrettin Hoca Etnografya Müzesi Tarihi Akşehir Evlerinde incelemelerde bulundu.

Akşehir’in tarihten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirten Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, ‘’Akşehir’imizin sahip olduğu tarihi sosyal kültürel alt yapısının yeterli olmasına rağmen, turizm pastasından hak ettiği payı alamıyor, bu durumun aşılması için bir proje hazırlandı. Turizmin geliştirilmesi noktasında neler yapılabileceğini hep birlikte tespit edip adımlar atacağız" şeklinde konuştu.