Aktif Eğitim-Sen Samsun Şubesi tarafından düzenlenen Kutlu Doğum programında sahne alan "Gül Devri-Ev" adlı oyuna tiyatroseverler ve eğitimciler ilgi gösterdi.

Canik Başarı Üniversitesi konferans salonunda sahnelenen programın açılış konuşmasını Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Samsun Şubesi Başkanı Sefa Zor yaptı. Her platformda söylediği 'etkinlikler ve sosyal projeler anlamında sıradışı bir sendika olacağız' sözünü hatırlatan Zor, "Aktif Eğitim -Sen olarak bizler her zaman üyelerimizin yanlarında ,hayatlarında olduğumuzu gösterip kendilerini farklı ve şanlı hissettirmeye çalışıyoruz. Bir sendikanın üyelerinin haklarını sonuna kadar ararken aynı zamanda hayatlarının her alanında yanınızdayız diyebileceğinin tek ispatı Aktif Eğitim-Sen'dir." dedi.
Tüm insanlığın büyük meselelerin çözüm beklediği çok çetin günler yaşadığını belirten Zor konuşmasına şöyle devam etti: "Hazreti Peygamber'i (sav) örnek edinmek, O'nun ahlâkıyla ahlâklanmak Yüce Rabb'imizin bir emridir. Hangi asırda yaşarsak yaşayalım, hangi devirde bulunursak bulunalım, önümüzde cereyan eden hâdiseler hangi cinsten olursa olsun, bizlere düşen görev; Hazreti Peygamber'in getirdiği prensipleri benimseyip, hayatımızı O'nun hayat felsefesine uygun hâle getirip, O'nun gibi düşünen, O'nun gibi yaşayan, O'nun gibi ibadet eden iyi bir kul ve Müslüman olmaya, bu uğurda elimizden gelen gayreti göstermeye çalışmalıyız. Allah(cc) hepimizi Efendimiz'in istikametinde yürüyen, O’nun sünnetini ihya eden kullarından eylesin."

İzleyiciyi hem Anadolu’dan Istanbul’a eğitim amaçlı gelen 2 üniversite öğrencisinin hayat mücadelesini anlatırken hem de 1400 yıl öncesine götüren oyun izleyenlere keyifli anlar yaşattı.
Program, Şube Başkanı Sefa Zor 'un Fatih Sanat Ekibi Tiyatro sorumlusu Aydemir Gültekin’e çiçek takdimiyle sona erdi.