Alaşehir ilçesindeki tarihi Türk evi ve bahçesinin restorasyonu, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Büyükşehir ayrıca ilçedeki Kutlu Doğum Parkı’nın düzenlemesini de üstlendi.

Klasik Türk evi ve bahçesi restorasyonunun protokolü, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban arasında imzalandı. Başkan Karaçoban, “Bu kültürel mirasın paylaşılması ve güncelleştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi'ne teklifte bulunduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, bu kültür mirasının toplumun kültür hayatına kazandırılmasında önemli bir adım olarak değerlendirdi. Bugüne kadar yapılmış olan restorasyon projelerinin ve onaylanmış projelerin hayata hızlı bir şekilde geçirilmesi anlamında da gereken her şeyin bir an önce yapılması talimatını verdi. Bu sebeple bürokratik engellerin aşılabilmesi ve onların yerine getirilmesi anlamında da Büyükşehir Belediye Meclisimiz ve bürokratlarımız gereken çalışmaları yaptı.” dedi.

Restorasyon projesi hakkında bilgi veren Başkan Ergün ise, “Alaşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu klasik Türk evi ve bahçesinin, orada bulunan mevcut evin restorasyonu noktasında hazırlanmış olan projenin, Kültür ve Tabiat Varlıkları ve Sit kurullarından onay çıkarmak suretiyle restorasyonu söz konusu. Burada Alaşehir Belediye Başkanımız ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum, 20 yıllığına bu alanı bizlere tahsis ettiler. Biz de ilgili proje için ihale süreçlerine başladık. İnşallah orayı bütün bayanlarımızın, ailelerimizin, evlatlarımızın faydalanacağı çok güzel bir merkez olarak değerlendireceğiz. Dış kısmında kafeterya noktasında Alaşehir’de yaşayan vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Jean Kilisesi karşısında olması nedeniyle yıllık 25 bin turiste de orada hizmet verecek.” dedi.