Yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle adını duyuran Özel Kızılırmak İlk ve Ortaokulu Resim Kulübü daha önceden okul içerisinde sergilediği, üç boyutlu Çanakkale Zaferi sergisini bir alışveriş içerisinde açtı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı anısına hazırlanan bu sergide, cephe arkası askerlerimizin dinlenmeleri, yemek yemeleri. sevdiklerinden gelen mektubu okumaları, saz çalmaları, savaşın kahramanlarından Seyit Onbaşı, yaralı askerlere ilk yardımın yapılması ve cephede siperdeki askerler yer aldı.

Görsel sanatlar öğretmeni Fatma Pehlivanlı ve Ayşegül Apilioğlu’nun öğrencilerle birlikte hazırladıkları bu sergide Çanakkale’de yaşananlar, yapılan fedakârlıklar, çekilen sıkıntıların cephede ve cephe arkasında anlatıldığı sergi gezenlere duygulu anlar yaşattı. Serginin hazırlanmasında tamamen atık kağıt kullanıldı.Maketlerde iskelet üzerine şekillendirme yapıldı.Daha sonra üzeri kat kat tutkallı kağıtlarla kaplandı. Boya ile ayrıntılar eklenerek son halini aldı.

Okul Müdürü Yasin Kayhan, öğretmenlere ve emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve alışveriş merkezine teşekkür etti. Tüm Kırıkkalelileri sergiye davet eden Kayhan, özellikle çocuklara tarih şuuru vermek ve tarihi yerinde görmek için bunun kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu belirtti.