Almanya’nın ünlü sinema oyuncusu Til Schweiger, parmakla gösterilecek mülteci yurdu yapmak istediğini açıkladı.

Facebook sayfasından mülteciler için bağış çağrısında bulunan Schweiger, takipçilerinden nefret dolu tepkiler almıştı. Schweiger tepkilere ‘mülteci yurdu’ yapmak istediğini açıklayarak cevap verdi.

Bild am Sonntag gazetesine konuşan oyuncu, arkadaşları ile birlikte örnek bir mülteci yurdu inşa edeceklerini ifade etti. Schweiger, “Bu yurtta çocuklar için boş zamanlarını geçirecekleri yerler, yetişkinlerin çalışması için atölyeler, terzihane ve spor salonları olacak” dedi.

Schweiger bunun için bazı arkadaşlarının geçen yıl Aşağı Saksonya’da satın aldıkları eski bir kışlayı değerlendirecek. Oyuncu, bu mekânda 6 bin mültecinin barınacağını, çalışmaların ise bu yıl başlayacağını dile getirdi.

Schweiger’in bu faaliyetin planlı olmadığını, fikri bağış çağrısına verilen tepki üzerine geliştirdiğini söyledi. Schweiger, “Gösterilen bu tepkiler çok acı. Ben de bunun karşısında olumlu hava oluşturuyorum” dedi.

Til Schweiger oynadığı filmler, son yılların en başarılı Alman filmleri olarak gösteriliyor. Oynadığı filmlerin bazıları şöyle: "Der bewegte Mann", "Maennerpension", "Das Superweib", "Knockin On Heaven's Door", "Driven", The Daltons" ve "Keinohrhasen".