Alman doktorlar, ülke ülke dolaşarak tarihi ören yerlerini ziyaret ederek geçmişe yolculuk ediyor.

Almanya'nın Hamburg şehrinde yaşayan 6 doktor, yılın belirli aylarında bir araya gelerek dünyanın değişik ülkelerindeki kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkıyor. Alman doktorlar, 23 yıldır sürdürdükleri bu gelenekle 49 ülkede 850 tarihi ören yerini ziyaret ettiklerini belirtiyor. Antalya Side Antik Kent'te Apollon Tapınağı'nı ziyaret eden doktor grubu, antik kenti 17 yıl aradan sonra yeniden ziyaret ettiklerini söylüyor.

Almanya Hamburg'ta özel bir hastana de üroloji uzmanı olarak çalıştığını belirten Hans Gunter, 6 doktor arkadaşlarıyla 23 yıldır yılın belirli aylarında program yaparak antik kentlerini gezdiklerini söyledi. Gunter, "Doktor arkadaşlar olarak 23 yıl içinde çok sayıda antik kent ziyaret ettik. Gezdiğim ülkeler arasında bizi en çok etkileyen tarihi ören yeri Efes Antik Kent ile Kapodokya bölgesindeki yer altı şehirleri oldu. Antalya'da da Termessos, Myra, Perge, Side, Selge, Patara Meclisi ve Xanthos Antik Kent'i hoşumuza gitti. Ziyaret ettiğimiz antik kentlerinde kamera ve fotoğraflama çalışması yapıyoruz. Antik kentlerde geçmiş dönemde insan hikayeleri hakkında bilgi sahibi olmak hoşumuza gidiyor. 23 yıl içinde tarihi ören yerleri hakkında bir gezgin, bir tarihçi kadar bilgimiz oldu. Tarihi antik kentlerde insan hikayeleri var. Doktorluğun özünde de insan ve sağlığı var." diye konuştu.

    Alman kalp hastalıkları uzman doktoru Emma Phiplde de dünyada tarihi ören yeri bakımından en zengin ülkenin İtalya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Türkiye, Mısır ve Hindistan olduğunu ifade etti.