GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesince (HKÜ) düzenlenen "Altın Baklava Film Festivali"nde dereceye girenlere ödülleri verildi.

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, bu yıl ilkini düzenledikleri festivali geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Bir üniversitenin gelişmişliğinin ölçütünün bir alanla sınırlı kalmaması olduğunu vurgulayan Yılmaz, HKÜ'nün bu anlamda emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. 

Bu hususta gösterilen gayretlerden en önemlisinin görsel iletişim tasarımı bölümü olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bizler üniversite olarak yeni açılan bölümlerimizle birlikte daha kaliteli ve daha iyi çalışmalara imza atmakta, Gaziantep'in kültür sanat hayatına, yaptığımız işlerle önemli katkılar sağlamaktayız. Festivalle yaratıcı isimleri ülkemiz sinema sektörü ile tanıştırmayı, HKÜ öğrencilerinin sanatsal duyarlılıklarına katkıda bulunmayı hedeflemekteyiz" dedi.

Yılmaz, hayatını kaybeden sinema sanatçısı Zeki Alasya'yı da rahmetle andığını belirtti.

HKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Haluk Kalyoncu da yarışmaya katılanları tebrik etti.

HKÜ'nün 2008'de Gazikent Üniversitesi adıyla Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk vakıf üniversitesi olarak kurulduğunu belirten Kalyoncu, 2013 yılında merhum kurucusunun ismini aldığını dile getirdi.

Bu dönem HKÜ'nün ilk öğrencilerini mezun edeceğini ifade eden Kalyoncu, "Bu yıl 411 öğrencimiz mezun oluyor. Hepsini tebrik ediyorum" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri, sanatçı Mehmet Aslantuğ'un da aralarında bulunduğu jüri üyeleri tarafından verildi.

Aslantuğ, tören sonrası öğrencilerin ilgisiyle karşılaştı.