Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 29.su düzenlenen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda 1. olan Sırbistan, Altın Karagöz’ü kazandı, Bulgaristan 2., KKTC de 3.lük ödüllerinin sahibi oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinasyonunda, ‘54. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nın finali, renkli görüntülere sahne oldu. Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan ve coşkulu kapanış töreniyle sona eren yarışmada, başarılı performansıyla dikkati çeken Sırbistan ekibi birinciliği alarak ‘Altın Karagöz’ ödülünün sahibi oldu. Yarışmada sanatçı Sümer Ezgü sürpriz bir şekilde sahne alarak, ‘Anadolu’dan geldik’ isimli şarkısını seslendirdi.

SIRBİSTAN EKİBİ 5 BİN EURO KAZANDI

18 farklı ülkeden gelen halk dansları ekiplerini aynı sahnede buluşturan ‘29. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, tüm dünyaya Bursa’dan dostluk, barış sevgi ve kardeşlik mesajları gönderdi. Finalde 5’er dakikalık gösterilerini sergileyen gruplardan Sırbistan birinci, Bulgaristan ikinci olurken, üçüncülüğü ise KKTC aldı. Yarışmada diğer yıllardan farklı olarak bu yıl ilk kez mansiyon ödülü de verildi. Mansiyon ödüllerini de Estonya ve Endonezya aldı.

Birincilik ödülünü, Sırbistan’a Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV)Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik takdim etti. Yarışmanın birincisi olan Sırbistan ‘Altın Karagöz’ ile 5 bin Euro para ödülü, 2. Bulgaristan ‘Gümüş Karagöz’ ile 3 bin Euro para ödülü ve KKTC de üçüncülük ödülü olan ‘Bronz Karagöz’ ile 2 bin Euro para ödülünü aldı. Mansiyona hak kazanan Estonya ile Endonezya’ya da 1000’er Euro para ödülü verildi. Yarışmanın ikincisi Bulgaristan’a ödülünü BKSTV Yönetim Kurulu Üyesi Necip Naci Doğru, üçüncü olan KKTC’ye de ödülünü BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez takdim etti. Mansiyon ödüllerini sanatçı Sümer Ezgü verdi.

Yarışmada dereceye giren ekiplerle performanslarını sergileyen Almanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Endonezya, Estonya, Hırvatistan, İspanya, Karadağ, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kosta Rika, Macaristan, Makedonya, Sırbistan ve Slovenya’ya katılım belgeleri BKSTV Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik ile Genel Sekreter Ahmet Erdönmez tarafından takdim edildi. Protokol üyeleri ve vatandaşlar, tüm halk dansları ekiplerinin sahne performanslarını yoğun ilgiyle izledi.