Amasya’da çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından oluşturulan “Amasya Kutlu Doğum Platformu” tarafından kitap fuarı açıldı.
Yeşilırmak kenarında bulunan Şehzadeler Gezi Yolu üzerinde açılan kitap fuarı 5 gün boyunca kitapseverler ile buluşacak.
Açılışta konuşan Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, çok önemli bir haftanın başladığını belirterek, “Bugün itibariyle hafta sonuna kadar devam edecek Kutlu Doğum Haftasının içeriği oldukça zengin ve güzel. Programa baktığınızda da bu programı en güzel kılan husus Amasya'daki sivil toplum kuruluşlarımızın değil hayırsever insanlarımızın ve her şeyden önce halkımızın Kutlu Doğum Haftası’nın içerisinde olmaları ve destek vermeleridir.” dedi.
Hz. Muhammed’in (sav) bütün insanlara ve alemlere rahmet olarak, güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildiğini kaydeden Çomaktekin, “Merhametin, sevginin, hoşgörünün, çalışkanlığın, örnek insanın en büyük örnek modelidir.
Her asırda kıyamet kopuncaya kadar böyle olacaktır. Bütün insanların huzur, saadet ve selamet içerisinde yaşaması için kendisine gönderilen en büyük mucize olan Kur'an-ı Kerimi bizlere en büyük miras olarak bırakmıştır. Bizimde Kur'an-ı Kerimi iyi okuyup, iyi anlamamız ve hayatımıza tatbik etmemiz gerekiyor. Peygamber Efendimizin yolunda gidebilmemiz için bu alanda yazılan çok önemli eserler vardır. Bu eserleri tanımamız ve anlamamız gerekiyor.” dedi.
Konuşmaların ardından Vali Çomaktekin’in yanı sıra Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile açılış kurdelesi kesildi.