Bursa Adıyamanlılar Derneği'nin de üye olduğu Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF), 30 Anadolu hemşehri derneğinin katılımıyla 1. Bursa Anadolu Günleri buluşmasına hazırlanıyor.
Anadolu’nun tüm renklerinin bulaşacağı Bursa’da, 10 gün boyunca açılacak stantlarda 30 ilin kültürünün ve mahalli ürünlerinin tanıtılması hedefleniyor.
16-25 Nisan 2015 tarihleri arasında Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan etkinlikle ilgili Adıyaman’a gelerek Vali Mahmut Demirtaş’ı makamında ziyaret eden Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkanı İdris Berkcan, Vali Demirtaş’a, Bildef 1. Bursa Anadolu Günleri organizasyonu davetiyesini sunarak programın içeriği ile ilgili bilgi verdi.
16 Nisan’da başlayacak olan 1. Bursa Anadolu Günlerinde stant açarak, kadim medeniyetler şehri Adıyaman’ın sahip olduğu zengin kültür ve tarihini gelen konuklara anlatacaklarını ifade eden Dernek Başkanı İdris Berkcan, “1. si düzenlenecek etkinlikte Anadolu Günlerine üye dernekler açacakları stantlarda yörelerinin kültürlerini tanıtarak ürünlerini sergileyecek. Bursa Adıyamanlılar Derneği olarak bizlerde bu etkinlikte stant açarak, Adıyaman’ın kültürel değerlerini tanıtarak, kültürler arasında köprü kuracağız. Bugün Sayın Valimizi ziyaret ederek düzenlenecek olan organizasyonun davetiyesini sunarak, etkinlikle ilgili bilgi verdik.” dedi.

Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkan ve üyelerinin ziyaretinden memnuniyet duyan Vali Mahmut Demirtaş, “Birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duyguları içinde 30 hemşeri derneğinin katılımıyla 16-25 Nisan 2015 tarihleri arasında Anadolu’nun tüm renklerinin buluşacağı Bursa ilimizde düzenlenecek olan organizasyonla ilgili bizlerde Valilik olarak ilimizin sahip olduğu zengin kültürel değerleri ve ürünlerini tanıtmak amacıyla Adıyamanlılar Derneğimize yardımcı olup, üzerimize düşeni yapacağız.” diye konuştu.
Bursa Adıyamanlılar Derneği Başkanı İdris Berkcan ziyaret anısına, “Bir Göç Hikâyesi” adlı kendi yazdığı bir kitabı Vali Mahmut Demirtaş’a armağan etti.