Engelli-engelsiz tüm sinemaseverlerin bir arada film izlemesine imkan sağlayan Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nin üçüncüsü 21 Nisan günü başlıyor.

Çankaya Belediyesi’nin destekleriyle yapılacak festivalde 26 Nisan'a kadar sürecek festivalde tüm gösterimler ücretsiz olacak. Festivalde uzun, kısa ve belgesel 33 film, 'Engelsiz Yarışma', 'Türkiye Sineması', 'Dünyadan', 'Engel Tanımayan Filmler', 'Uzun Lafın Kısası', 'Çocuklar İçin', 'Sinema Tarihinden' başlıkları altında buluşacak. Bu yıl gösterimlere, Çağdaş Sanatlar Merkezi ile Ulucanlar Cezaevi Sinema Salonu evsahipliği yapacak.

OTİZM DOSTU GÖSTERİM

Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde bu yıl ilk kez Otizm Spektrum bozukluğu yaşayan çocuk ve gençlerin film seyretmeleri de mümkün hale getirilecek. 2014 yapımı 'Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2' adlı canlandırma filmin izlenebileceği gösterimde, otistik bireylerin hassasiyetleri göz önünde tutulacak. Loş bir salonda gerçekleşecek gösterimde, filmin ses seviyesi düşük olacak, seans öncesi herhangi bir reklam gösterilmeyecek, izleyicilerin gösterim sırasında salonda diledikleri gibi hareket edebilmeleri sağlanacak.

SİNEMA VE SANAT TERAPİSİ ATÖLYELERİ

Sinemaya ilgi duyan, bir fikri ve hikâyesi olan ve senaryo yazmak isteyen 10 görme engellinin katılımı ile düzenlenecek sinema atölyesinde ise engelli sinemaseverlerin sinema alanında bilgi ve becerilerini geliştirmek üretime teşvik edilmelerini sağlamak amaçlanacak.

Festival kapsamında, sanat terapisi yöntemiyle, katılımcıların hissettiklerinden yola çıkılarak yaratıcı hikâyeler de oluşturulacak. Oyun ve dansla tanımlanacak duygu durumlarından karakterlerin yaratılacağı atölyede, kısa animasyon denemeleri de yapılacak.