Akdora D Art Sanatevi öncülüğünde Ankara Kalesi’nde düzenlenen 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinliği, Başkent’te yaşayan sanat tutkunlarını bir araya getirdi. Resimlerin sergilendiği, cam ve filografi sanatının icra edildiği etkinlik, şenlik havasında geçti.

Kalede'ki 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinliğinde ressam Işık Çuhacıoğlu ile Hacettepe Üniversitesi Seramik Bölümü hocası Aziz Özdemir kişisel sergilerini açtı. Deri işleme çalışmalarının da sergilendiği etkinlikte kurulan cam boncuk atölyesinde sanatçı Dilek Ertunç, sıcak cam eritme yöntemiyle cam boncuklar yaptı, sanatseverler ilgiyle izledi. Camdan takılar yaptığını anlatan Ertunç, filografi de yaptığını dile getirdi.

Akdora D Art Sanatevi sahibi Cengiz Saçak, program kapsamında şair yazar Dilek Soysal’ın şiir dinletisi ve kitap tanıtımının yapılacağını belirtti. Saçak, sanat günü vesilesiyle Ankara Kalesi’nin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Etkinliğin yapıldığı aynı sokaktaki Çuval Art Galeri’de de sanatçılar eserlerini sergiledi. Öte yandan 15 Nisan Dünya Sanat Günü etkinliğinin yapıldığı sokakta Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kazı ve aydınlatma kablosu döşemesi tepkilere neden oldu.