Ankara kültürünü yaşatmak için hayata geçirilen Ankara Konağı yenilenen yüzüyle hizmete açıldı.

Başkentin en köklü derneklerinden Ankara Kulübü Derneği’ne verilen konağın açılışına Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi Başkanvekili Mehmet Kartal, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcıları Yaşar Neslihanoğlu, Başar Bal, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vatandaşların davul zurnayla karşılandığı açılışa geleneksel oyunlarıyla renk katan Seymenler, izleyenleri büyüledi. Muhteşem bir tarihi ambiyansla dekore edilen Konak girişinde bulunan Bacıeren ve Seymen heykelleriyle vatandaştan beğeni topladı.

Açılış konuşması yapan Ankara Kulübü Derneği Başkanı Dr. Metin Özaslan, “Bugün konağımız hizmete giriyor. Bu sevinçli haberi sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. Bu bizim uzun yıllar özlemimizdi. Bundan sonra Ankara’nın kalbi burada atacak. Düğünler, nişanlar, toplantılar burada yapılacak. Ankara hediyelikleri de burada olacak. ” dedi.

Başkan Yaşar ise, konağın Ankara’ya hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan Ankara Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte, Cumhuriyetimizin başkenti Ankara’nın kültürünü ve geleceğini yaşatacak Ankara Konağı’nda sizlerle beraber olmaktan onur duyuyorum.” diye konuştu.