Akseki Marla Mutfağında açılan sergide, emekli makine mühendisi Orhan Akseki'nin titizlikle topladığı tüfekler, silahlar, kasatura, süngü, mermiler, madalyalar, telgraflar, el yazması mektupların da bulunduğu 2 bin materyal sanatseverlere sunuldu.

Serginin açılışını gerçekleştiren Kaymakam Muhammed Emin Nasır, sergiyi düzenleyen Orhan Akdeniz'e teşekkür ederek, sergide ziyaretçilerin tarihe yolculuk yaptığını söyledi.

Orhan Akseki de topladığı silahların Birinci Cihan Harbi, Çanakkale Savaşı ve Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde kullanılan silahlardan oluştuğunu belirterek, topladığı malzemelerin bazılarının 12 Eylül'de elinden alındığını dile getirdi.

Birçok sergilere davet edildiğini aktaran Nasır, "İzmir'de her yıl en az üç sergi açıyorum. Objelerimin hepsi kayıtlı ve ruhsatlıdır. İzmir'den buraya gelmesi için özel yol izni ile getiriyorum. Sergimiz 10 Kasım'a kadar açık kalacak." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, Kaymakam Nasır, Belediye Başkanı Mustafa İsmet Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Hulusi Mehmet Müdük, siyasi partilerin ilçe başkanları ve vatandaşlar sergiyi gezdi.