Bu yıl 18-24 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan ancak 29 Kasım-6 Aralık tarihlerine ertelenen Uluslararası Antalya Film Festivali'ne başvurular başladı.

Festivalin, geleneksel 'ulusal ve uluslararası' yarışmalarına katılım ve başvuru süreçlerini anlatan yönetmelikle birlikte, başvuru formlarına festivalin internet sitesinde yayımlandı. Festivalde bu yıl senaryosunun üçte birlik kısmı Antalya'da çekilecek olan uzun metrajlı film projelerinin de ilk kez destekleneceği 'Antalya Film Destek Fonu' ile 'Kısa Film' seçkisinde yer almak üzere katılım göstermek isteyenler içinde yönetmelik ve katılım koşullarını aynı adreste yayımlandı.

Geçen yıl başlatılan 'Antalya Film Forum' proje geliştirme ve post prodüksiyon aşamasındaki ulusal filmleri bu yıl da desteklemeye devam edilecek. Antalya Film Forum’a ait 'Kurmaca Pitching Platformu, Belgesel Pitching Platformu ve Work in Progress' bölümlerinin yönetmelik ve başvuru formları da bugünden itibaren internet sitesi üzerinden görüntülenebilecek. 'Uluslararası Yarışma, Kısa Metrajlı Film Seçkisi ve Antalya Film Destek Fonu' için son başvurular 12 Ekim 2015 tarihine kadar, Ulusal Yarışma'ya başvuracak 'Uzun Metrajlı Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel' türde yerli yapımlar için son başvuru tarihi 26 Ekim 2015 olarak belirlendi.