Bu sene 9.'su düzenlenecek olan Antalya Kum Heykel Festivali, Dünyanın 7 Harikası ve Mitolojik Kahramanlara ev sahipliği yapacak. Kapılarını ziyarete açan festival, 1 ay gecikmeyle başlamış oldu.

2015 yılı teması 'Dünyanın 7 Harikası ve Mitoloji' olarak belirlenen etkinlikte, Antalya sahilleri yine birbirinden ilginç ve etkileyici kum heykellere ev sahipliği yapıyor. Festival, sergi alanının yer değişikliği nedeniyle 1 aylık gecikmeyle ziyarete açıldı.


KEOPS PİRAMİDİ 

Mitolojik olay ve kahramanların yanı sıra Babil'in Asma Bahçeleri, Halikarnas Mozolesi, Artemis Tapınağı'nın da aralarında bulunduğu antik dünyanın 7 harikasının kumdan heykellerine yer verilen festivalde en çok ilgiyi ise Keops Piramidi ve sfenks görüyor. Festival Direktörü Cem Karaca, "Orijinaline sadık kalarak yapılan sfenks ile birlikte görenleri adeta antik Mısır'a zamanda bir yolculuğa çıkarıyoruz. İlgi muhteşem" diye konuştu. Karaca, heykellerin her gün 10.00-23.00 saatleri arasında Lara Birlik Halk Plajı'ndaki yeni yerinde ziyaret edilebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Sabah