Kahramanmaraş Arkeoloji Müzesi'nde sergilenen 3 bin 500 yıllık antik fil iskeleti, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesindeki Gavur Gölü civarında 38 yıl önce tesadüfen bulunan antik fil iskeleti, 15 ayda ayağa kaldırılarak müzede sergilenmeye başladı. 3 bin 500 yıllık geçmişi olduğu belirtilen antik fil, müzedeki özel salonda ışık, ses ve görüntü efektleriyle kısa sürede ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin en çok ziyaret edilen bölümünün 3 bin 500 yıllık geçmişi bulunan antik fil olduğunu söyledi. Antik filin 15 aylık çalışmanın ardından geçen yıl ayakta sergilenmeye başlandığını ifade eden Küçükdağlı, "Türkiye'de iki adet bulunan filin bir küçüğü Ankara MTA'da sergileniyor. Bizdeki daha büyük ve müzede özel bir bölümde yer alıyor. Özellikle ışk, ses ve görüntü efekti ilgi görüyor. Bu anlamda müzemiz çok dikkat çekiyor" dedi.

- Ziyaretçi sayısı arttı

Müzenin geçen yıl tadilattan geçirilerek yenilendiğini vurgulayan Küçükdağlı, ayda ortalama 9 bin kişiye ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

Özellikle antik filin sergilenmeye başlamasıyla ziyaretçi sayısında ciddi artış olduğunu anlatan Küçükdağlı, şunları kaydetti:

"Bu müze sizi 3 bin 500 yıl geçmişe götürecek. Müzede geçmişin izlerini görmek mümkün. Dolayısıyla fil iskeletini görmek isteyenlerin sayısı da günden güne artıyor. Ayrıca müze envanterinde 30 bin eser bulunuyor ve en önemlilerini tarihten bugüne periyodik olarak teşhir etmeye çalıştık."

Küçükdağlı, müzede genç Hitit dönemine ait taş eserlerinde yer aldığığını ayrıca İstanbul'dan getirilen Maraş Aslanı'nın da önümüzdeki günlerde sergileneceğini sözlerine ekledi.