Mersin Fotoğraf Derneği'nde söyleşiye katılan Avize, Kahramanmaraş'ın dağlık ve kırsal alanında çektiği fotoğrafları içeren "Makro Gönülde Büyür" isimli fotoğraf çalışmasını tanıttı.
Avize, karış karış gezdiği doğa yaşamını yansıttığı makro fotoğrafları, beğeni topladı.

Avize, yaptığı açıklamada, doğa fotoğrafçılığıyla yakından ilgilendiğini, aynı zamanda da Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Servisi'nde çalıştığını söyledi.

İşi gereği kentin çeşitli noktalarına hayat kurtarmak için gittiğini belirten Avize, "Yaptığım iş nedeniyle insanların duasını almak benim için çok önemli. Bunun yanı sıra fotoğrafa olan ilgimi de geliştirmek, insanların gözüne ve gönlüne hitap etmek istiyordum. İşimle birlikte, bu fotoğraf aşkımı da geliştirdim" dedi.

Avize, yaklaşık 10 yıldır fotoğrafla ilgilendiğini ifade ederek, "Hem dağcılıkla uğraşmam hem de işim gereği kentin çeşitli yerlerine gitmem dolayısıyla doğada gördüğüm güzellikleri fotoğrafladım. Dağcılık birikimim doğadaki hayvan ve bitkileri fotoğraflamam konusunda katkı sağladı. İnsanların fotoğraflarımı beğenmesi beni daha da teşvik ediyor" dedi.

Daha önce 4 kişisel sergi açtığını ve çok sayıda fotoğraf yarışmasında ödül aldığını anlatan Avize, fotoğraflarını 12 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta sergileyeceğini kaydetti.