Kırşehir'de kutlanan 28. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında, 'Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'nde düzenlenen 'Aşıklar Atışması' yoğun ilgi gördü.

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Gümrük Ticaret Bakanlığı Daire Başkanı Ali Bayrakdaroğlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, kurum amirleri ve vatandaşların katıldığı programda, Aşık Yener Yılmazoğlu, Aşık Fuat Çerkezoğlu, Aşık Mahsut Feryadi, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Ayten Gülçınar ve Aşık Sinemî Ali Cavit Coşkun'un atışmaları ilgiyle takip edildi.

Vali Necati Şentürk'ün "Edep, erkan, usul, yoldur Ahilik" ayağıyla atışan Aşıkların söyledikleri sözler büyük beğeni topladı. Atışmanın ardından Aşıkları tebrik eden Vali Necati Şentürk, aşıkları Kırşehir'de görmekten mutluluk duyduğunu kaydetti.

Aşıkların bugünkü atışmalarında Ahiliği çok güzel ele aldıklarını belirten Vali Şentürk; "Aşıklarımız atışmalarında "Hakka giden yoldur Ahilik, Haktan gelen fermandır" dediler. Aşıklık da Haktan insanlara hediyedir. Onlar Haktan aldıklarını halka söylerler. Hepsi ahlaklıdır, özel yaşantılarında da yanlış bir yol olmaz. Olsaydı Aşık olamazlardı. Onlar ne söylerse gönülden söyler. Aşıkların söyledikleri inci mercandır. Onlar söylediklerinde, okuduklarında edebi, erdemi, ahlakı, fazileti, ilmi, kardeşliği, hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı anlatırlar. Bu vesileyle Aşıklarımızı kutluyor, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Aşıkların programı 'Neşet Ertaş Gönül Sultanları Kültür Evi'ni gezmeleri ile sona erdi.