Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Karagöz Sinema Atölyesi ve Bursa Kültür Sanat Derneği işbirliğinde hazırlanan ‘Aşkın En Deli Hali…Deli Ayten’ belgeselinin galası Tayyare Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bursa’nın önemli simgelerinden biri olan ve ‘deli’ namıyla anılan Ayten Şenaşık’ın hayatının anlatıldığı belgeselin galasına, Vali Yardımcısı Ergun Güngör ve Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç’ün yanı sıra sanatseverler katıldı. Belgeselin gösterimi öncesi salonu dolduran sanatseverlere seslenen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Atilla Ödünç, ‘Deli Ayten’ olarak anılan Ayten Şenaşık’ın Bursa’nın bir döneme iz bırakan önemli isimlerinden biri olduğunu belirterek, bu çalışma ile onun hayatının gelecek kuşaklara da atılmasının sağlandığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü kültürel ve sanatsal etkinliklere destek verdiklerini dile getiren Ödünç, belgeselin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Atilla Ödünç ve Vali Yardımcısı Ergun Güngör, belgeselin yazarı, yönetmeni ve oyunculara çiçek verdi. Açılış törenin ardından Ayten Şenaşık’ın hayatının anlatıldığı belgesel film izlenime sunuldu.