Komedyen ve stand-up sanatçısı Atalay Demirci, Erzurum Özel Aziziye Eğitim Kurumu öğrencileriyle bir araya geldi. Demirci, esprileri ile öğrencileri güldürürken, çokça kitap okuduğunu söyledi.

Aziziye Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 'Ufuk turu' kapsamında Atalay Demirci, okul spor salonunda öğrenci ve ebeveynler ile bir araya geldi. Çocuk yaşlarda yetim kalmasından dolayı yetimhanede büyüdüğünü anlatan Demirci, zorlu hayat şartlarında yılmadan, azim ve sabırla mücadele ettiğini ifade etti. Yaklaşık bir saat interaktif ortamda öğrenciler ile sohbet eden komedyen Demirci, hayatından kesitler sundu. Üretken bir komedyen ve stand-up'çı olmasının temelinde çok kitap okumasının yattığını ve Allah'ın lütfu olarak da kendisine bahşedilen bu nimeti geliştirdiğine dikkat çeken Demirci, "Çok okuyorum. Ayda 10 kitap okuyorum. Yine de kendimi yeterli görmüyorum. Bu üretkenlik bir lütuf. Herkesin farklı bir yeteneği var. Önemli olan o yeteneği keşfedip okuyarak, çalışarak onu yukarı çıkarmaktır." dedi.

Yakalandığı kanserden kurtulması ve hastalık sürecini de anlatan Atalay Demirci, "Derdin, hastalığın O'ndan yani Allah'tan geldiğini bilince problem olmuyor. Allah'tan gelen her şeyi başınızın, gözünüzün üstünde kabul ediyorsunuz." diye konuştu.

Babasını kaybetmesinin ardından bir yetim olarak yetiştirme yurtlarında büyüdüğünü de belirten Demirci, "Zor bir hayattı. Devletin yurtlarında büyüdüm. Devletin üzerimde emeği çoktur." ifadelerini kullandı.

Atalay Demirci, kadere inandığını ancak 'Her şey olacağına varır' düşüncesinin toplumun geniş kesimleri tarafından yanlış algılandığını da sözlerine ekleyerek, "Kaderi Türkiye'de yanlış yorumluyoruz, yanlış algılıyoruz. 'Herşey olacağına varır' düşüncesi yanlış. Cüzi irade ile çabalamak gerekiyor. Teslimiyet demek, ortaya cüzi irade koymamak, çabalamamak demek değildir." şeklinde konuştu.

Söyleşi sonunda Özel Aziziye öğrencileri ve öğretmenleri Demirci'ye çiçek sundu.