İstanbul Terpnon Müzik Topluluğu, Atina İslam Sanatları Müzesi'nde bir konser verdi. Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan topluluk, geleneksel Türk musikisi ile Bizans Ortodoks kilise müziğinin önde gelen temsilcilerinin eserlerini seslendirdi.

İstanbul merkezli Terpnon Müzik Topluluğu, Atina İslam Sanatları Müzesi'nde "Lâle Devri'nde Osmanlı Müziği" örneklerinden oluşan bir bir konser verdi. 7 ila 20. yüzyılda üretilen 8 binden fazla eserin sergilendiği ve Müslüman dünyasının sanatını bünyesinde barındıran Atina'nın tek kültür merkezi durumundaki İslam Sanatları Müzesi'nde verilen konsere her yaştan vatandaş ilgi gösterdi.

16, 17 ve 18. yüzyıl Osmanlı Tük ve gayrimüslim musikisi temsilcilerinin eserlerinin seslendiren Dr. Ahilleas Haldaiakis'e, Neyzen Achilleas Tigkas, Udi Theodora Athanasiou ve kontrbasta ise Dimitris Tigkas eşlik etti.

Türk ve Yunan müzisyenlerden oluşan Terpnon Müzik Topluluğu, geleneksel Türk musikisi ile İstanbul'a Bizans'tan miras kalan Ortodoks kilise müziğinin önde gelen temsilcilerinden Nayi Osman Dede, Dimitri Kantemiroğlu, Tanburi Angeli, Panayotis Halacoğlu ve Moralı Petros'un eserlerini icra etti.

Osmanlı dönemi İstanbul'unda Türk ve gayrimüslim bestekâr ve icracıların eserlerini bilimsel bir yaklaşımla ataştıran, inceleyen ve yayılmasını hedefleyen topluluk, sultanların kozmopolit çevresindeki atmosferi, Mevlevi dervişlerin müzikal geleneğini ve Fener Rum Patrikhanesi mugannilerinin Ortodoks mistisizmine ilişkin örneklerini değerlendirmeyi amaçlıyor.

Topluluk, geleneksel Türk ve Bizans musikisinin ruhuna ve renklerini günümüzün estetik anlayışı içerisinde icra etmeye çalışıyor.