Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KTSO) öncülüğünde ilde birinci ‘Ayçekirdeği Festivali’ düzenlenecek. 8 Ağustos'ta başlayacak festival 2 gün sürecek.

KTSO Başkanı Ekrem Gök, Genel Sekreter Ahmet Şerbetçioğlu, İl Kadın Girişimci İcra Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer ve İl Genç Girişimci İcra Kurulu Başkanı Caner Kırlangıç basın mensupları ile bir araya geldi. 8 Ağustos’ta başlayacak olan Ayçekirdeği Festivali’nin ilde 2 gün boyunca devam edeceğini belirten KTSO Başkanı Gök, 400 iş insanının şehirde bir araya geleceğini söyledi.

TSO olarak hep ilklere imza attıklarını belirten Başkan Gök, “Kadın girişimcilerimiz başkanlığında ilimizde ilk kez Ayçekirdeği Festivali düzenlenecek. 8 Ağustos’ta düzenlenecek olan festivalimize 81 ilimizi şehrimize davet etti. Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda stantlar kurarak her ilin kendine özgü ürünleri satılacak. Ayrıca festivalimizde eğlence ve şölenlerde olacak.” dedi.

Marka şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirten Gök, “TSO binamızı hizmete açtık. Şehrin markalaşması için TSO olarak elimizden geleni yapıyoruz. Büyük projelerimizin arasında yer alan ‘Ayçekirdeği Festivali’mizi hayata geçiriyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. RifatHisarcıklıoğlu ilimize gelerek festival boyunca ev sahipliği yapacak.” diye konuştu.

Neden Ayçekirdeği Festivali sorusuna cevap veren Gök, “İlimizin 3 bölgesinde çok ciddi çekirdek tesisimiz bulunuyor. İlimizdeki modern kuruyemiş ve ayçekirdeği Türkiye’nin hiçbir yerinde bulamazsınız. Şehrimizin batısında Tunçlar Kuruyemiş, Balışeyh’te çok ciddi bir kuruyemiş tesisimiz ve Karakeçili’de ise Tatım bulunuyor. Kırıkkale’de ciddi derecede ayçekirdeği hasatı oluyor. Bunun kaptanı ise Hacılar’dır.” şeklinde konuştu.

400 KADIN GİRİŞİMCİNİN GELECEK

İl Kadın Girişimci İcra Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer ise “81 ilin kadın girişimcilerini buraya toplamaktaki amacımız hem Kırıkkale’yi tanıtmak hem de kadınlar arasındaki bütün Türkiye’deki kadınları birbirleriyle tanıtıp alış veriş yapabilsinler istedik. Bizim buradaki amacımız Kırıkkale’yi ön plana çıkarmaktır. Kırıkkale’nin odak noktası olmasını istedik. İnşallah bu niyetimizde başarılı olacağız.” diye ifade etti.

Şehre 400 kadın girişimcinin geleceğini söyleyen Özer, “Kırıkkale’de stantlar açılacak. Hepimiz biliyoruz ki Kırıkkale bir sanayi şehridir. Bayanlarımızın hepsi esnaftır, yatırımcıdır. İlimizi beğenip yatırım yapacak insanlarımız bile olabilir. İnşallah bu çıktığımız yolda başarılı oluruz. Bizlerde halkımızdan bütün Kırıkkale’nin meydanlara inmesini istiyoruz. Bu festival sadece bizim değil tüm Kırıkkale halkının festivalidir Ticari ilişkiler kurarak ilimizi daha da güzelleştirmeliyiz. Meydanda 60 stant olacak. Bu stantlarda her ilin kadın girişimcileri ürünlerini satacak. Satışlar 2 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda devam edecek. Hacılar kasabasında ise 10 dönümlük tarlada Ayçekirdeği tarlasında hasat yapılacak. Onun yanı sıra orada konserler ve yemek verilecek. Pazar günü ise MKEK müzesi, Keskin ve Hasandede türbesi ziyaret edilecek. Taş mektepte yöresel müzik halinde yemekler yenilenecek.” dedi.