Avrupa Birliği(AB) tarafından Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 'Avrupa Köyü ' festivaline gençler büyük ilgi gösteriyor.

Bakü'deki tarihi İçeri Şehir'de düzenlenen festival daha çok gençlerin ilgisini çekiyor. Birliğe üye ülkelerin standlarını gezen gençler, Bakü'de Avrupa ülkelerinin değer ve kültürünü keşfetmenin fırsatını yakaladı. Avrupa ülkelerinin tanıtım stantlarının yer aldığı festival alanını tamamen dolduran ziyaretçiler, ülke temsilcilerinden bol bol milli hediyeler aldı. Festival alanının girişinde kurulan bürodan temsili pasaport alan ziyaretçiler, uğradıkları ülke stantlarında vize uygulaması ile de karşılaştı. Stantlarda pasaportlarına vize vurduran gençler, stant görevlileri tarafından ülke hakkında geniş bilgi aldı. Festival alanında kurulan sahnede, okudukları şarkılar ile kendi performanslarını da sergileyen ziyaretçiler, mini Avrupa gezisine daha da heyecan kattı.

Festivali gezen Azerbaycanlı Günel Bayramzade, Cihan Haber Ajansı'na(Cihan) yaptığı açıklamada arkadaşları ile beraber Avrupa Köyü'nü gezmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Stantlarda farkı ülkelerin kültürlerini tanıma fırsatını bulduğunu söyleyen Bayramzade, organizasyonda daha çok gençlerin yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bir başka ziyaretçi Evezağa Melikov da Cihan'a yaptığı açıklamada, organizasyonun çok güzel olduğunu belirtti. Melikov, "Burası özellikle biz gençlere hitap ediyor. Avrupa Birliği ülkeleri ve onların kültürü hakkında bizde yeni bakış açısı oluşuyor. " dedi.