Azerbaycan Milletvekili gazeteci Dr. Ganire Paşayave 3. Kitap ve Kültür fuarına katılmak için Kahramanmaraş’a gelerek ilk ziyaretini Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetine yaptı

Türk Dünyasının yakından tanıdığı Azerbaycan Milletvekili Gazeteci -yazar Dr. Ganire Paşayeva Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Uluslararası 3. Kitap ve Kültür Fuarına katılmak üzere Kahramanmaraş’a geldi.

Daha önce Kahramanmaraş’a birkaç defa gelen Paşayeva ilk iş olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek Başkan Abid Vanlı ve diğer gazeteciler ile sohbet etti.

Paşayeva buradaki açıklamasında özetle şu konulara değindi. “Bizler tek millet ve iki devletiz. Türkiye’nin gücü Azerbaycan’ın gücüdür. Azerbaycan’ın gücü ise Türkiye’nin gücüdür. Türk milleti olarak zor günler geçiriyoruz. Hainlerin 15 Temmuz’da yaptıkları bu darbe denemesi sadece Türkiye’yi değil Türk ve İslam Dünya’sının tamamını etkilemeye yöneliktir. Büyük Türk Milleti bu hain kalkışmaya topluca karşı gelerek, devletine sahip çıkmıştır. Bölücü PKK terör örgütünün yaptığı hainlikler ortadadır. Bu gün için Suriye ve Irak’ta bizim milletimizin üzerine yapılan oyunları çok iyi biliyoruz. Bu oyunların üstesinden millet olarak hep birlikte el ele vererek geleceğiz. Türkiye enerji koridorunun üssü olmuştur. Azerbaycan enerji politikalarının tamamını kardeş Türkiye üzerinden yapıyor. Bizlere düşen ise birlik ve beraberliktir.

Karabağ ve Hocalı katliamlarını biliyorsunuz. Ermeniler bizim toprağımızı işgal ettiler. Aynı zamanda Azerbaycan’ın bağımsızlığının 25. Yılını kutluyoruz.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin daveti üzerine burada bulunuyorum. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç bey başta olmak üzere bu kitap ve kültür fuarına katkı yapanlara, fuara katılan yazar ve şairlere teşekkür etmek istiyorum.

Değerli Abid Vanlı Başkan ile geçen yıl tanışmıştık. Gazeteci Mehmet Taş'ın Türk Dünyası ve Azerbaycan için yaptığı uğraşları, mücadeleyi biliyorum. Bir gazeteci olarak, meslektaşınız olarak ilk ziyareti size yaptım. Burası benim evim gibidir. Hepinize teşekkür ediyorum dedi.

Cemiyet Başkanı Abid Vanlı ise, bu ziyaretin bizim için büyük bir anlamı olduğunu ve sizin gibi bir meslektaşım ve Türk Milliyetcisi ile tanışmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, teşekkür etti.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva “Aşk Başka” isimli şiir kitabını imzalayarak davetlilere hediye etti.

Ziyarete Azerbaycanlı şairler,Azerbaycan’ın Kahramanmaraş’ta ki yüzü Tural Şahballı, Malatya Belediyesi Dış İlişkiler Danışmanı Gazeteci Hamit Özpolat ve Büyükşehir Belediyesinden Ayşe Taşkıran’da hazır bulundu.