Samsun’un Bafra ilçesinde 75. Yıl Huzurevinde bulunan 16 yaşlı ve 4 görevli, Bafra Kaymakamlığının organizasyonuyla Konya’ya gönderildi.

Konya’ya gidecek yaşlılar öncelikle Kaymakam Halis Arslan ve daire müdürleri ile kahvaltı yaptı. Akabinde Akteke Kur'an Kursu hafızları Kur'an okudu ve Mevlana semazen grubu gösteri yaptı. Kaymakam Arslan, "Sinop ve Konya’ya gitmeniz konusunda sizlere geçtiğimiz ay içerisinde söz vermiştim. Sinop’a gittiniz ve oranın güzelliklerini yaşadınız. Şimdi ise sizleri Konya’ya gönderiyoruz. Konya güzel bir yerdir. Oranın ayrı bir manevi havası vardır ve farklıdır. İnşallah sağlıklı bir şekilde gidip ve geleceksiniz. Bu 2 günlük gezide farklılığı yaşayın. Sizin sevinciniz bizim sevincimizdir. Yolunuz açık olsun diyorum." dedi. Yaşlılar daha sonra Konya’ya gitmek üzere yola çıktı.

Programa Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ve Müftü İsmail Çiçek de katıldı.