Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Dil ve Edebiyat Topluluğunun 18 Mart ”˜Şehitleri anma günü' münasebetiyle Yrd. Doç. Dr. Fetih Yanardağ'ın danışmanlığında organize ettiği ”˜İnancın Zaferi Çanakkale Kıyameti' temalı programa katılmak için KSÜ'ye gelen “Tarihi sevdiren adam” Tarihçi ”“ Yazar Yavuz Bahadıroğlu ilk olarak rektör Karaaslan'ı ziyaret etti.

Ziyarette Kahramanmaraş'ı ve Kahramanmaraşlıları çok sevdiğini dile getiren Bahadıroğlu ; “Her yerde yaptığım eleştiriyi burada da yapmak istiyorum, lütfen artık yiyeceklerinizle değil Kahramanmaraş'tan çıkmış beyinlerinizle övünün” dedi. Kahramanmaraş'tan çok fazla şair ve yazar çıktığını dile getiren Bahadıroğlu sözlerine şöyle devam etti; “Kahramanmaraş kendisini artık dondurma ile tanımlamayı bırakmalı ve yetiştirdiği şairlerle, yazarlarla, Sütçü İmam gibi adı üniversiteye verilmiş değerli önderlerle kendini tanıtmaya başlamalı. Şehirler mideye yönelik ürettikleri tanımlamalardan artık vaz geçilmeli. Artık Trabzon ekmeği ile Rize çayı ile Bursa şeftalisi ile Malatya kaysısı ile Maraş dondurması ile anılmamalı artık şehirler yetiştirdikleri insanlarla tanınmalı. Kahramanmaraş'ta artık çıkardığı beyinlerle övünmeli. Üniversitemiz zaten o amaçla kurulmuş ve Sayın Rektörümün öncülüğünde de hızlı bir gelişme göstermiş. Bundan 2 yıl önce gelmişten o zaman Tıp Fakültesi Hastanesi inşaat halindeydi o bitmiş, birçok fakültenin temeli atılmış, aslına bakarsanız üniversite kurmak bir şehir kurmaktan daha zordur. Çünkü gençlere hitap ediyorsunuz, geleceğe yönelik projeler buradan çıkıyor geleceğin yeni ve büyük Türkiye'sini taşıyacak insanların yetişeceği yerin kurulması çok zordur. Sütçü İmam Üniversitesi bu bağlamda kendisini kanıtlamış, tamınmış üniversitelerimizden biridir. Türkiye'nin yenilgilerden yılmayan, atılgan, gözü pek nesillere ihtiyacı var inşallah Sütçü imam Üniversitesi de böyle üç dört kişi çıkarır inşallah. Üstad Necip Fazıl'ın da dediği gibi dört kişi bulursanız sorun çözülür”

Ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getiren Rektör Karaaslan ise; “ Sayın Bahadıroğlu o her zamanki naifliği ile bizlere iltifat etti, kendisine çok teşekkür ediyorum, bizler sadece işimizi yapıyoruz, yaptığımız işi de en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

Ardından KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda kendisini bekleyen kalabalığın huzuruna çıkan Yavuz Bahadıroğlu yaklaşık iki saat süren konferansta kimi zaman insanları ağlattı, kimi zamanda güldürdü. Çanakkale'de yaşananları tarihin penceresinden süzerek anlatan Bahadıroğlu öğrencilere de bol bol nasihatte bulunmayı ihmal etmedi. Akademisyenlerle birlikte Üniversite dışından birçok misafirinde katıldığı programın sonunda Yavuz Bahadıroğluna Rektör Yardımcımı Prof. Dr. Uğur Yıldırım tarafından bir plaket takdim edildi. Ardından Çanakkale savaşları temalı resim sergisinin açılışı ile program sona erdi.