Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Onkoloji ve Çocuk Hemotoloji servislerinin ortak kullanımına sunulmak üzere kütüphane ve oyun alanı odası yapıldı.

Hayata Renk Ver Derneği tarafından çeşitli sponsorların da destekleriyle yapılan kütüphane ve oyun alanının amacı ise burada uzun süreli tedavi gören çocuklara ihtiyaç duydukları psikososyal desteği sağlamak. Bu odayı sponsor olan okulların öğrencileri bizzat kendileri boyadı ve minik kardeşlerine hazır hale getirdi.

Odanın faaliyete geçmesi nedeniyle mini bir tören düzenlendi. Hayata Renk Ver Derneği Adana temsilcisi Belgin Atasever, amaçlarının bu servislerde uzun süreli tedavi gören miniklerin bir nebzede olsa kendilerini faklı bir ortamda hissedecekleri bir alan oluşturmak olduğunu belirtti. Atasever, kütüphane ve oyun odasında yaratıcı okuma eğitim programı, sanat atölyesi, oyun atölyesi, gibi çeşitli faaliyetlerin olacağına vurgu yaparak, bu konuyla alakalı Final Okulları, Doğa Koleji, İstanbul Kütüphaneciler Derneği ve Yazar, Eğetimci Nilay Yılmaz'a katkılarından dolayı teşekkür etti. Atasever kütüphanede bulunan kitapları çocukların alabildiklerini de belirterek, Adanalılara kitap bağışı çağrısında bulundu. Atasever ayrıca burada görev alabilecek gönüllülere de ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Onkoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Bayram ise onkoloji alanında tedavi gören çocukların uzun süreli bir süreç yaşadığını, bu durumda da çocukların bu süre içerisinde hastane tedavisini bile reddetmesinin mümkün olabildiğini ifade etti. Bayram, işte tamda bu tür alanların çocukların hastalıkla mücadelede ekstra bir motive kaynağı olduğunu dile getirdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş da bu odanın oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ederken ileriki dönemde hayırseverlerinde katkılarıyla bu tür odaların diğer çocuk servislerine de yapılması çağrısında bulundu.

İçerisinde çok sayıda kitap ve çeşitli etkinliklerin yapılabildiği araç gereçlerin bulunduğu alanda çocuklar ayıca televizyon izleyebiliyor, bilgisayar gibi çeşitli teknolojik faaliyetlerde de eğitmenleri nezaretinde bulunabiliyor.