Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen Halk Oyunları Balıkesir İl Şampiyonası’nda çeşitli dallarda 1.'lik, 2.'lik ve 3.'lük elde eden Edremit Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Belediye Başkanı Kamil Saka’yı makamında ziyaret ederek kupalarını takdim etti. Edremit’i en iyi şekilde temsil ettikleri için gururlu olduklarını ifade eden folklorcular, belediyenin destekleriyle bundan sonra daha büyük başarılar elde edeceklerini belirterek, Başkan Saka’ya teşekkür etti.

Edremit’in adının bundan böyle kötü olaylarla değil, başarılarla anılacağını ve bütün çalışmalarının bu doğrultuda olduğunu ifade eden Başkan Saka da, “Edremit’in adını tüm Türkiye’ye sanatta, sporda, eğitimde ve çeşitli dallarda başarı elde ederek güzel şekilde duyurmak amacındayız. Bu düşüncemizin ilk meyvesini veren Halk Oyunları Topluluğu ekibine, başta hocalarına ve genç kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaretten sonra bir açıklama yapan Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eyüp Satıl ise düzenlemeli dal kategorisinde Balıkesir şampiyonu olan Edremit Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun, 18-19 Nisan 2015 tarihlerinde Çanakkale’de yapılacak Marmara bölge yarışmasında Balıkesir’i temsil edeceğini söyledi.