Fas'ta 35 yıldır yaşayan Tunus asıllı sanatçı Sahbi Chtioui, 42 parçalık bronz heykel koleksiyonunu Ankara’da sergiliyor. Resim Heykel Müzesi Fahri Korutürk sergi salonunda görücüye çıkan heykellerin çiziminden dökümüne kadar bütün aşamalarında Sahbi Chtioui'nin emeği var. ‘Barış kanadım, sevgi silahımdır’ sloganını tercih eden sanatçı, eserleriyle evrensel barışa ve dostluğa hizmet ettiğini belirtiyor.

‘Fas Kültür Haftası’ etkinliği çerçevesinde düzenlenen serginin açılışı, Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad, Tunus’un Ankara Büyükelçisi Mohamed Salah Tekaya, Türkiye’nin Fas Büyükelçisi Uğur Arıer, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci, Ankara Resim Helkel Müze Müdiresi Ayşegül Canan, sanatçı Sahbi Chtioui ve davetlilerin katılımıyla yapıldı.

Açılışta konuşan Fas Krallığı Ankara Büyükelçisi Lotfi Aouad, sanatçı Sahbi Chtioui’nin eserlerindeki emeği, mesajları, ülkesinin sanatına katkıları anlattı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat Değirmenci ise sergiye ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sanatçı Sahbi Chtioui ise konuşmasında Fas, Tunus, Libya, Moritanya gibi ülkelerin de içinde bulunduğu Mağrip coğrafyasını temsil ettiğini belirtti. Sahbi'nin çalışmalarının odağında insan figürleri yer alıyor. Dini motifleri de tercih eden sanatçı, ayrıca başları göğe yönelmiş atları kullanıyor.

31 Mayıs akşamına kadar Ankara'da sergilenecek olan Sahbi Chtioui'nin eserleri, Haziran ayının ilk haftasından itibaren ay sonuna kadar da İstanbul'da Caddebostan Kültür Merkezi’nde İstanbullu sanatseverlerle bulaşacak.