Bartın’da ‘Herkes O’nu Okuyor’ yarışmasının ödül töreni yapıldı. Çeşitli kategorilerde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yarışma sonucunda dereceye giren 36 kişiye ödülleri verildi. Yarışma sonucunda 2 kişi umre ödülü kazanırken, başarılı olan diğer yarışmacılar ise tablet, akıllı telefon, saat, bisiklet, yarım altın ve hediye çekleri ile ödüllendirildi.
Peygamber Yolu Derneği ve Bartın Eğitimciler Derneği organizasyonuyla bu yıl 2.’si düzenlenen ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) hayatını konu alan kitapların okunması amacıyla yapılan yarışma sonucunda Bartın’da derece giren yarışmacılara ödülleri düzenlene törenle verildi.
Belediye Sosyal Tesislerinde düzenlenen ödül törenine Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Halil Çelen, MHP Bartın Milletvekili Adayı Orhan Ölçek, BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Başkan Yardımcısı Aydemir Toksöz, Bartın Eğitimciler Derneği Başkanı Ömer Özmaden, BEYDADER Başkanı Nehir Çelen,öğretmen, işadamı ve sanayicilerle çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan ödül töreninde Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi dini musiki sanatçısı Davut Aktepe tarafından Kur'an-ı Kerim okundu, ilahiler söylendi.
Ödül töreninde konuşan Bartın Eğitimciler Derneği Başkan Yardımcısı Sinan Caner Herkes O’nu Okuyor Yarışmasına büyük ilgi gösteren Bartınlılara teşekkür ederek yarışmada dereceye girenleri tebrik etti.
ALLAH’IN HESABI TÜM HESAPLARIN ÜZERİNDEDİR
Herkes O’nu Okuyor yarışmasına katkılarından dolayı Bartın Eğitimciler Derneği tarafından kendisine plaket verilen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise yaptığı konuşmada, “Peygamber Efendimiz'in hayatını okuyup anlamak adına Türkiye genelinde Herkes Onu Okuyor Yarışması düzenleyen Peygamber Yolu Derneğini ve bu organizasyonu ilimizde gerçekleştiren Bartın Eğitimciler Derneği’ni kutluyorum. Kutlu Doğum Haftası'nı idrak ettiğimiz bu günlerde bu ödül töreni ayrıca önem arz etmektedir. Herkes O’nu Okuyor yarışması yetişkin kategorisindeki ‘İnsan ve Topluma Ulaşma Yönüyle Peygamber Efendimiz’ isimli kitabı okuma fırsatı buldum. Sizler sadece Allah diyorsunuz, Allah’ı sevme ve sevdirme, Peygamber Efendimiz'i tanıma ve anlama, rızayı ilahi, vatan, millet diyorsunuz. Ayrılıkta azap, birlikte rahmet vardır. Allah birliğimizi daim etsin. Bir olalım, iri olalım, diri olalım asla birlik ve beraberlikten, birlikte mücadele etmekten ayrılmayalım. Herkesin bir hesabı var, ancak tüm hesapların üzerinde ise Allah’ın hesabı var. Kulun hesabı tutmaz, kimse unutmasın ki Allah’ın hesabı şaşmaz. Allah adına, Peygamber efendimiz adına faaliyetlerinizden dolayı sizleri tekrar tebrik ediyorum, dereceye girenleri kutluyorum” dedi.

Yarışmada ilkokul düzeyinde Yusuf Arhan ve Eren Bulduk kardeşler birincilik ve ikinciliği paylaşırken, Gökdeniz Mavi üçüncü oldu. Ortaokul düzeyinde Ömer Yiğit Altunöz birinci, Ayşenur Fidan ikinci, Betül Sena Bayar üçüncü oldu. Lise düzeyinde ise birinci olan Osman Kemal Ballı umre ödülü kazanırken, Tuğba Karagöl ikinci, Beril Gençyiğit üçüncü oldu. Yetişkin kategorisinde ise birinci olan İlknur Gülsoy umre ödülü kazanırken, Elif Zengin ikinci, Nursel Kumcu ise üçüncü oldu.

Yarışmacılara ödülleri davetliler tarafından takdim edilirken umre hediyesi kazandığı için çok mutlu olduğunu belirten İlknur Gülsoy, ”Umre ödülünü bana nasip ettiği için Yüce Rabbime binlerce kere hamd olsun. Peygamber Efendimiz(sav) binlerce kere salat ve selam olsun. Allah bu ödülü herkese nasip etsin. Bu yarışmayı düzenleyen emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun.” dedi.