Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, restorasyon ve yapım çalışmaları tüm hızıyla süren Kayseri Kalesi'nin, şehrin kültür sanat alanındaki en önemli merkezi olacağını söyledi.

Kaleiçi'nde devam eden çalışmaları inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Başkan Çelik, Kaleiçi Kültür Merkezi'nin kültür yolu projesinin de önemli bir noktasını oluşturacağını ifade ederek, "Yaklaşık 2000 yıllık geçmişi olan kalemizin içerisindeyiz. Bu kale farklı zaman dilimleri içerisinde farklı amaçlar için kullanıldı. Ben bile şu kısa dönemde 3 ayrı zamanını biliyorum. İlk hatırladığım o orta kısmında meyve-sebzecilerin açık pazar yeri gibi kullandığı, kenarda sandalye masaların kiraya verildiği, çerçilerin olduğu bir mekandı. Daha sonra yıkıldı. Orta taraf genelde sarraf esnafının olduğu, kenarlar ise baraka tarzı iş yerlerinin olduğu durumdaydı. Bundan da çok rahatsızdık. Önceki belediye başkanımız, önümüzdeki 10 yılda, 20 yılda, 50 yılda geçerliliği olacak ulusal bir proje yarışması açtı. O yarışma neticesinde beğenilen proje tadbik edilmeye başlandı ve sona yaklaşıldı. İnşallah sezon sonuna kadar burdaki inşaatları yapıyı bitireceğiz." dedi.

MEYDAN'A BAKAN BURÇTA ÇAY KEYFİ

Kaleiçi Kültür Sanat Merkezi'nin içinde yer alacak bölümlere de değinen Başkan Çelik, Arkeoloji Müzesi'nin buraya taşınacağını belirterek, "Zeminin alt kotunda bizim arkeoloji müzemiz yapılıyor. M.Ö. 2000 yıllarından kalan, Kültepe Kaniş Karumu'ndan çıkartılan çok değerli eserlerin çok farklı tarzlar ve sunum teknikleriyle sergileneneceği bir müze yapılacak. Zemin katta da sosyal yaşam mekanları, kafeler, sanatçılar sokağı olacak. Günün 24 saati açık canlı yaşayan bir mekan olacak. Bu mekan aynı zamanda bizim Kültür Yolu projesinin de en önemli ayaklarından birisi olacak. Yine burdaki değişik burçlara da farklı aktiviteler, farklı fonksiyonlar yükleniyor. En önemlisi meydana bakan tepedeki o burca kafeterya yapılacak ve insanlar, meydanı seyrederken çayını yudumlayacak, hoşça vakit geçirecek. İnşallah sezon sonuna kadar burayı yetiştirmeyi planlıyoruz." diye konuştu.