Nisan başında yapılacak olan Portakal Çiçeği Karnavalı’na Çukurova Belediyesi de katılıyor. “Portakal çiçeği kokan Adana’ya destek için kolları sıvadık” diyen Başkan Soner Çetin, “Kebap ve şalgamın yanına Portakal Çiçeği Karnavalını da ekleyen Adana markasını geliştirmek hepimizin görevi. Biz de varız, var gücümüzle karnavalda olacağız.” dedi.

Nisan’da Adana’da sloganıyla on binleri buluşturan Portakal Çiçeği Karnavalı Koordinatörü İlhami Günsel’le görüşen Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Kebabın, şalgamın ve bici bicinin yanına, Portakal Çiçeği Karnavalı’nı da ekleme başarısı gösterenlere destek olmak Adana sevdalısı olan herkesin görevidir.” dedi. Karnaval boyunca her etkinliğe Çukurova Belediyesi’nin de katkı koyacağını belirten Başkan Çetin, “Üzerimize düşen neyse, biz fazlasını yapacağız.” diye konuştu.

Aylar önce Beyazevler’den başlayarak Çukurova’nın her yanına narenciye fidanı dikmeye başladıklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Aslında biz daha önce harekete geçtik.” dedi ve şu bilgileri verdi: “Çukurova’nın da her yanına turunç, mandalina, greyfurt, limon ve portakal fidanları dikiyoruz. Sokaklara ‘turunç’, ‘limon’, ‘portakal’ diye adlar veriyoruz. Böylece Çukurova yakında portakal çiçeği kokmakla kalmayacak, kadınlarımıza turunç reçeli yapmayı öğretecek, ayrıca Kadın Ürünleri Pazarı’nda satış imkânı yaratarak ekonomiye destek de vereceğiz.” dedi.

1 Nisan’da başlayacak karnavalın Seyhan’daki etkinliklerine katılıp ayrıca katkı yapacaklarını belirten Başkan Soner Çetin, “Ayrıca Çukurova’nın en merkezi yerinde 5 Nisan günü ikinci bir yürüyüş korteji yaparak Portakal Çiçeği Karnavalı’nı ilçemize taşıyacağız. Bisikletliler ve motosikletlilerin gösterisi olacak, ayrıca karnavalımızın özüne uygun bazı ikramlarda bulunacağız ve Adanalıları mutlu edeceğine inandığımız güzel bir konserde şarkılarımızı kadın-erkek hep birlikte söyleyeceğiz.” diye bilgi verdi.