Başkan Erkoç mesajında şu ifadelere yer verdi: “ ‘İkra’ yani oku diyor Yüce Allah ilk emrinde insanlara… Anlamak, anladığını yansıtmak, bile bile yaşamak için okumak gerekir.
Bilgiye giden yolda teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok alternatif oluşmasına rağmen kitapların önemi halen geçerliliğini korumaktadır. Kitapların en güzel mekânı olan kütüphaneler ise insanlar için halen vazgeçilmezler arasındadır.
Vatandaşların mutlu olabileceği, gereksinim duydukları mekânları oluşturmak bizim görevimiz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 4 kütüphane açtık. Şu anda toplamda 15 Kütüphanemiz 57 bin kitap ile vatandaşlarımıza hizmet vermekte. İlerleyen zamanlarda da gerek duyulan noktalara kütüphaneler açmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız, gençlerimiz kütüphaneleri aynı zamanda ders çalışma merkezleri olarak kullanıyor. Bulunduğumuz bilgi çağında her bilgiye ulaşabiliyoruz, ama kitabın yeri başka onunla farklı bir dostluk oluşturuyoruz.
Kütüphaneler içerisinde var olan kitaplar gibidir, birbirinden farklı hayatlar, maceralar barındırır.  Kimi zaman en iyi arkadaşlıklar burada kurulur, yetişemez denen ödevler burada bitirilir, dert olan dersler burada sevilir. Kısacası Kütüphaneler hayatın ta kendisidir.
Bu duygu ve düşünceler ile Kütüphaneler Haftasını kutluyor, bu hafta münasebetiyle tüm vatandaşlarımızı kütüphaneleri doldurmaya, kitap kokusu almaya davet ediyorum.”