Eskişehir'in merkez İlçe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Arifiye Öğretmen Okulu mezunları ile bir araya geldi. Başkan Kurt, Odunpazarı tarihi bir bölge olduğunu belirterek, "Burası uygarlıkların beşiğidir.” dedi.

Arifiye Öğretmen Okulu 1958- 1959 dönemi mezunları, Eskişehir’e düzenledikleri gezi programında Odunpazarı Belediyesi’ni de ziyaret etti. Öğretmenler, Eskişehir’de olmaktan ve Odunpazarı Belediyesi’ni ziyaret etmekten büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Eskişehir’i çocukluk yıllarından tanıdıklarını belirten öğretmenler, “Eskişehir çok eski yıllarda yazın tozdan geçilmez, kışında çamurdan gözükmezdi. Ancak dünyaya örnek olabilecek bir şehir haline geldiğini gördük, o yüzden ziyarete geldik. Sizlerde bizlerle çok yakından ilgilendiniz teşekkür ederiz.” diye konuştu.

Öğretmen okulu mezunlarına Odunpazarı ilçesini anlatan Başkan Kurt, “Odunpazarı tarihi bir bölgedir. Merkezde 50 hektara yakın korunan alan var. Burası ilk Osmanlı yerleşim bölgesidir. Osmanlı'dan öncesi de var. Selçuklulardan da eserler var, Bizans’tan da eseler var. Burası uygarlıkların beşiğidir.” dedi.

Eskişehir’de esas gelişimin Cumhuriyet döneminde yaşandığını kaydeden Belediye Başkanı Kazım Kurt, sözlerini şöyle tamamladı: “Burası Cumhuriyet’in kentidir. 1925’ten önce Kütahya’ya bağlı küçük bir kasabaymış. Demiryolu ve Atatürk’ün diğer eserleri çoğalınca burası gelişmiş. Şeker fabrikası, basma fabrikası açılışı şeklinde devam etmiş. Eskişehir’i bu hale getirmişler. Eskilere teşekkür ediyoruz bizde daha da ileri götürmek için gayret ediyoruz.”