Başkan Poyraz TRT Haber Muhabiri Erkan Turan'ın sorularını yanıtladı.

Kahramanmaraş'ın kültürde, sanatta, edebiyatta önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yapan Başkan Poyraz: “Öncelikle Şiirin Başkenti Kahramanmaraş'tan Kültürün Başkenti İstanbul'a kucak dolusu selamlar getirdik.

Şiir festivaline geçmeden önce kısa bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Üstad Necip Fazıl'dan tutun da Cahit Zarifoğulları, Erdem Bayazıt'lar, Rasim ve Alaadddin Özdenören'ler, Osman Sarı'lar gibi bir çok şair, yazar ve fikir adamı Kahramanmaraş'tan çıkmıştır. Biz belediye olarak her yıl sempozyumlar, konferanslar, paneller düzenleyerek bu büyük insanları anıyoruz. 

Şiirle hemdet olmuş bir şehirde şiiri ön plana çıkartalım istedik ve bundan dolaı da şiir festivalimizi düzenlemeye başladık.

Şiir festivalimizle de bu insanları hatırlatmak, gelecek kuşaklara aktarmak istedik. İlkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Şiir Festivali'mizin ana teması Üstad Necip Fazıl Kısakürek idi. Bu yıl ki ana temamız Sezai Karakoç. Aslan Diyarbakır Ergani'li olan Sezai Karakoç, ortaokulu Maraş'ta okumuştur.  

Kendisi ”˜Maraş çocuk yüreğimin ateş aldığı yerdir' diyor. Onun için biz Sezai Ağabeyimizi Erganili'lerden ödünç aldık diyoruz.

Kendisi hala 15 yaşında bir delikanlı gibi genç ve dinç duruyor. Biz istedik ki kendisi hayattayken kendisini gelecek nesillere anlatalım. Yeni yetişen şairlere, edebiyatçılara, kültür, sanat ve fikir dünyasına gönül vermiş insanlara anlatalım ve bir araya getirelim istedik.

Kendisiyle görüştük. Birçok televizyon kanalında haberlerin çıktığını ve bundan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Sezai Karakoç bizim için bir idoldür. Bugün ülkemizin idarecilerini büyük çoğunluğu onun akıttığı çeşmesinin berrak suyundan içmiş insanlarız. Hakikaten Üstad Necip Fazıl'ın Büyükdoğu'sunun ardından Diriliş ile o bir ekol haline geldi ve duruşunu gösterdi. Hiç kimsenin olmadığı bir zamanda o çıktı ve Diriliş ile bizlere ışık tuttu. Parasız pulsuz bir zamanda çıktı ve kıt kanaat imkanlarla Diriliş'i ayakta tutmaya çalıştı ve bizlerin yetişmesine vesile oldu” diye konuştu.

Programın ardından Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, TRT İstanbul Müdürü Şakir Özbek'i ziyaret ederek sohbet etti ve şiir festivali hakkında bilgiler verdi.