Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, 42.si düzenlenecek Uluslararası Silifke Kültür Festivali için yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Göksu Otel Restoran’da kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelen Başkan Turgut, Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Üstün Zaim eşliğinde basın mensuplarını festival hakkında bilgilendirdi. Her yıl 20-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Silifke Kültür Haftası etkinlikleri içerisinde batırık, yoğurt yarışmaları, sportif etkinlikler, panel, konserler, yerli ve yabancı halkoyunları gösterileri gibi birbirinden güzel etkinliklerin yapılacağı bildirildi.

Uluslararası Silifke Kültür haftası açılışı, 20 Mayıs'ta saat 17.00'de Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayacak. Kortejle devam edecek kültür haftası ilk gün akşamı ünlü ses sanatçısı Bengü konser verecek.

20-26 Mayıs tarihleri arasındaki etkinliklerde sunucu Vatan Şaşmaz, 20 Mayıs Bengü, 21 Mayıs Edip Akbayram, 22 Mayıs Bedia Akartürk, 23 Mayıs Pinhani, 24 Mayıs Gökhan Türkmen, 25 Mayıs İrem Derici ve 26 Mayıs'ta Kubat gibi ünlü sanatçıları konuk edeceklerini söyledi.

Her yıl Silifke'ye özgü bir değeri ön plana çıkardıkları kültür haftasını bu yıl Göksu Yılı olarak kutlayacaklarını ifade eden Turgut, etkinliklerin her yıl olduğu gibi bu yılda ücretsiz olduğunu belirtti. Göksu Yılı'nın programının belli olduğunu belirten Başkan Mustafa Turgut, "Okullar arası ses yarışması, THM, TSM ses yarışmaları, atıcılık yarışması, batırık yarışması, yoğurt yarışması, bisiklet kriteryumu, kort tenis turnuvası, fotoğraf yarışması, satranç turnuvası, ortaokul futbol turnuvası, Mersin Mezitli Belediyesi Mersina Halk Dansları Topluluğu, İzmir Bergama Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Romanya, Kazakistan ve Bulgaristan Halk Dansları Topluluğu, Bergkamen, Hassloch ve Yevpatoria kardeş belediyeden gelecek konuklar kültür haftamız programında yer alacaklar." dedi.